Met de bandenwissel rij je elk seizoen de juiste band

De banden onder jouw Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda zorgen voor grip op de weg en zijn dus heel belangrijk! Zo zorgt de juiste band bij het juiste seizoen voor een kortere remweg, goede afvoer van water en maximaal rijcomfort onderweg. Wees daarom verstandig en doe de bandenwissel onder je auto. 

Tip: Sla je zomer- of winterbanden op in ons bandenhotel

Bespaar ruimte en gedoe door de gewisselde autobanden en velgen voor opslag in het Van den Brug bandenhotel op te slaan. Een slimme oplossing, want hier bewaren we je zomer-/winterbanden(met of zonder velg) onder optimale omstandigheden. Zo blijven de autobanden ook tot de volgende bandenwissel in topconditie en voorkom je eventuele schade. 

Banden Close Xchng (1)

Nieuwe banden, in onze webshop

In onze online bandenshop vind je een uitgebreid assortiment en de voor jouw auto meest geschikte band inclusief de prijzen. Of het nu gaat om een zomerband, winterband of allseason. Met keuze uit diverse bandenmerken, zoals Continental, Uniroyal, Michelin, Bridgestone en Goodyear.

Twijfel je of je daadwerkelijk de juiste band hebt geselecteerd? Of wil je meer weten over een bepaalde band? Laat het onze service-adviseurs of magazijnmedewerkers weten. Zij helpen je graag op weg.

Complete lichtmetalen wintersets

Wil je jouw winterbanden direct op mooie lichtmetalen velgen? Dan profiteer je nu van extra scherp geprijsde wintersets met prijzen vanaf € 595.

Ga deze winter veilig én stijlvol de weg op. De keuze is reuze, want we hebben flink ingekocht.

Vraag bij jouw vestiging welke lichtmetalen winterset (velgen + winterbanden) we voor jouw auto hebben liggen of kunnen regelen. Informeer nu.

Prijzen bandenwissel en bandenhotel

We hebben de prijzen voor vervangen en/of opslaan van de zomer- of winterbanden even voor je  op een rijtje gezet.

Werkzaamheden Prijs
Band vervangen € 25
Bandenwissel | Complete velgenset zonder opslag € 59
Bandenwissel | Complete velgenset met opslag  € 129
Bandenwissel | 4 losse banden zonder opslag € 119
Bandenwissel | 4 losse banden met opslag € 179


Wil je meteen een afspraak inplannen voor een bandenwissel? Gebruik de online werkplaatsplanner.

Ook handig, rubberen vloermatten

Niets zo vervelend als modder of bladeren op je stoffen automatten. Want voor je het weet, is het interieur van je auto smerig. Met nat herfstweer of winterse neerslag is vuiligheid in je auto zo gebeurd.
Bij Van den Brug hebben we daarom de oplossing voor je ingekocht: rubberen matten, voor zowel bestuurder, bijrijder of passagiers achterin. En wat te denken van een rubberen bagagemat. Eenvoudig te reinigen en makkelijk te bevestigen en te verwijderen. Ideaal dus voor de natte en koude maanden van het jaar.

De prijzen zijn scherp, maar de voorraad beperkt en OP=OP! 

Plan je bandenwissel in onze online werkplaatsplanner

Kan ik mijn winterbanden of zomerbanden ook bij jullie opslaan?

Ja, dat kan. Bij Van den Brug bieden we onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van ons bandenhotel.

Tegen een kleine meerprijs kun je dan na de bandenwissel je banden bij ons achterlaten. Wij zorgen ervoor dat deze droog en schoon opgeslagen worden in onze bandenopslag.

Wanneer zijn winterbanden verplicht?

Hoewel winterbanden in Nederland en België niet verplicht zijn, gelden er in de door ons omringende landen wel dergelijke wet- en regelgeving. Zo is het in Duitsland en Oostenrijk verplicht om je aan te passen aan de winterse omstandigheden. Als je in deze landen niet met winterbanden rijdt, kan dit ervoor zorgen dat je bij een ongeluk aansprakelijk wordt gesteld. Deze zelfde wet- en regelgeving geldt op diverse locaties in andere wintersportlanden zoals Frankrijk, Italië, Zwitserland en Tsjechië. Neem daarom geen risico als je deze winter met de auto op wintersport gaat.

Wanneer zijn (welke) sneeuwkettingen nodig?

In diverse wintersportgebieden wordt aangeraden of zelfs verplicht om sneeuwkettingen mee te brengen. In extreme winterse weersomstandigheden bieden sneeuwkettingen namelijk meer grip op gladde ondergronden en bergweggetjes.
Wanneer deze sneeuwkettingen daadwerkelijk in gebruik moeten worden genomen, is het fijn wanneer thuis de juiste voorbereidingen zijn getroffen. Let dus goed op of de juiste sneeuwkettingen aanwezig zijn.

Zoveel auto's en banden, zoveel sneeuwkettingen. Waar op letten?

De juiste maat sneeuwketting voor jouw auto is namelijk van veel factoren afhankelijk. Let hierbij niet alleen op de bandenmaten van je winterbanden, maar ook op de fabrieksvrijgave van je auto. De fabrieksvrijgave zijn de richtlijnen vanuit de fabrikant, waarmee je voorkomt dat de sneeuwkettingen schade aanbrengen aan je voertuig, denk aan wielkasten en ABS. Deze gegevens zijn terug te vinden in het instructieboekje.

Welke type sneeuwkettingen zijn er op de markt te krijgen?

Je hebt diverse types sneeuwkettingen, die we hieronder voor je opgesomd hebben:

  1. traditionele sneeuwketting
  2. sneeuwkettingen speciaal voor lichtmetalen velgen
  3. zelfspannende en/of zelfcentrerende sneeuwkettingen
  4. sneeuwkettingen voor SUV's

NB Bij afwijkende bandenmaten is als alternatief soms een loopvlaksneeuwketting mogelijk. 

Welk type sneeuwketting past er onder mijn auto?

Zoals je hebt, kunnen lezen is de beste sneeuwketting voor jouw auto afhankelijk van vele factoren.

Daarom helpen we je graag met het uitzoeken van de juiste sneeuwkettingen en kunnen onze accessoiresspecialisten van het magazijn je eveneens adviseren bij de keuze voor het type sneeuwketting.

Wanneer moet ik mijn banden laten wisselen?

Het omslagpunt tussen winter- en zomerbanden zit rond de 7 graden (Celsius uiteraard) boven nul. Zijn de verwachte temperaturen lager, dan zijn winterbanden het allerbeste. Zijn de temperaturen hier overwegend (ver) boven, dan is het tijd voor zomerbanden.

We snappen echter ook dat het in de herfst- en voorjaarsperiode lastig in te schatten is wanneer het nieuwe seizoen echt intreedt. Toch zien we ook dat de drukte in de werkplaats en daarbij beperkte beschikbaarheid in de werkplaatsagenda je soms dwingen tot tijdig inplannen. Stel regel is dat medio november en eind maart/begin april overwegend gunstige periodes zijn om de bandenwissel uit te laten voeren.

Plan je bandenwissel in onze online werkplaatsplanner