Houd een goede band met je auto en de weg

Met de bandenwissel rij je elk seizoen de juiste band

De banden onder jouw Volkswagen, Audi, SEAT of Skoda zorgen voor grip op de weg en zijn dus heel belangrijk! Zo zorgt de juiste band bij het juiste seizoen voor een kortere remweg, goede afvoer van water en maximaal rijcomfort onderweg. Wees daarom verstandig en doe de bandenwissel onder je auto. 

Tip: Sla je zomer- of winterbanden op in ons bandenhotel

Bespaar ruimte en gedoe door de gewisselde autobanden en velgen voor opslag in het Van den Brug bandenhotel op te slaan. Een slimme oplossing, want hier bewaren we je zomer-/winterbanden(met of zonder velg) onder optimale omstandigheden. Zo blijven de autobanden ook tot de volgende bandenwissel in topconditie en voorkom je eventuele schade. 

Banden Close Xchng (1)

Nieuwe banden, in onze webshop

In onze online bandenshop vind je een uitgebreid assortiment en de voor jouw auto meest geschikte band inclusief de prijzen. Of het nu gaat om een zomerband, winterband of allseason. Met keuze uit diverse bandenmerken, zoals Continental, Uniroyal, Michelin, Bridgestone en Goodyear.

Twijfel je of je daadwerkelijk de juiste band hebt geselecteerd? Of wil je meer weten over een bepaalde band? Laat het onze service-adviseurs of magazijnmedewerkers weten. Zij helpen je graag op weg.

Complete lichtmetalen wintersets

Wil je jouw winterbanden direct op mooie lichtmetalen velgen? Dan profiteer je nu van extra scherp geprijsde wintersets met prijzen vanaf € 595.

Ga deze winter veilig én stijlvol de weg op. De keuze is reuze, want we hebben flink ingekocht.

Vraag bij jouw vestiging welke lichtmetalen winterset (velgen + winterbanden) we voor jouw auto hebben liggen of kunnen regelen. Informeer nu.

Kosten bandenservice

We hebben de prijzen voor vervangen en/of opslaan van de zomer- of winterbanden even op een rijtje gezet.

Werkzaamheden Prijs
Band vervangen € 25
Bandenwissel | Complete velgenset zonder opslag € 49
Bandenwissel | Complete velgenset met opslag  € 109
Bandenwissel | 4 losse banden zonder opslag € 109
Bandenwissel | 4 losse banden met opslag € 159


Wil je meteen een afspraak inplannen voor een bandenwissel? Gebruik de online werkplaatsplanner.

Ook handig, rubberen vloermatten

Niets zo vervelend als modder of bladeren op je stoffen automatten. Want voor je het weet, is het interieur van je auto smerig. Met nat herfstweer of winterse neerslag is vuiligheid in je auto zo gebeurd.
Bij Van den Brug hebben we daarom de oplossing voor je ingekocht: rubberen matten, voor zowel bestuurder, bijrijder of passagiers achterin. En wat te denken van een rubberen bagagemat. Eenvoudig te reinigen en makkelijk te bevestigen en te verwijderen. Ideaal dus voor de natte en koude maanden van het jaar.

De prijzen zijn scherp, maar de voorraad beperkt en OP=OP! 

Plan je bandenwissel in onze online werkplaatsplanner

Wanneer zijn winterbanden verplicht?

Hoewel winterbanden in Nederland en België niet verplicht zijn, gelden er in de door ons omringende landen wel dergelijke wet- en regelgeving. Zo is het in Duitsland en Oostenrijk verplicht om je aan te passen aan de winterse omstandigheden. Als je in deze landen niet met winterbanden rijdt, kan dit ervoor zorgen dat je bij een ongeluk aansprakelijk wordt gesteld. Deze zelfde wet- en regelgeving geldt op diverse locaties in andere wintersportlanden zoals Frankrijk, Italië, Zwitserland en Tsjechië. Neem daarom geen risico als je deze winter met de auto op wintersport gaat.

Wanneer zijn (welke) sneeuwkettingen nodig?

In diverse wintersportgebieden wordt aangeraden of zelfs verplicht om sneeuwkettingen mee te brengen. In extreme winterse weersomstandigheden bieden sneeuwkettingen namelijk meer grip op gladde ondergronden en bergweggetjes.
Wanneer deze sneeuwkettingen daadwerkelijk in gebruik moeten worden genomen, is het fijn wanneer thuis de juiste voorbereidingen zijn getroffen. Let dus goed op of de juiste sneeuwkettingen aanwezig zijn.

Zoveel auto's en banden, zoveel sneeuwkettingen. Waar op letten?
De juiste maat sneeuwketting voor jouw auto is namelijk van veel factoren afhankelijk. Let hierbij niet alleen op de bandenmaten van je winterbanden, maar ook op de fabrieksvrijgave van je auto. De fabrieksvrijgave zijn de richtlijnen vanuit de fabrikant, waarmee je voorkomt dat de sneeuwkettingen schade aanbrengen aan je voertuig, denk aan wielkasten en ABS. Deze gegevens zijn terug te vinden in het instructieboekje.

Welke type sneeuwkettingen zijn er op de markt te krijgen?
- traditionele sneeuwketting
- sneeuwkettingen speciaal voor lichtmetalen velgen 
- sneeuwkettingen voor SUV's
- zelfspannende en/of zelfcentrerende sneeuwkettingen
NB Bij afwijkende bandenmaten is als alternatief soms een loopvlaksneeuwketting mogelijk. 

Boekje kwijt of vragen wat nu de beste sneeuwketting is voor jouw auto? 
Onze collega's helpen je graag met het uitzoeken van de juiste sneeuwkettingen en kunnen je eveneens adviseren bij de keuze voor het type sneeuwketting. Klik hier voor een overzicht en de contactgegevens van onze vestigingen.  

Plan je bandenwissel in onze online werkplaatsplanner