SEAT toont de vernieuwde Ibiza en Arona

nieuws

15 april 2021

We're going to Barcelona! Qua locatie voor de lancering van de vernieuwde SEAT Ibiza en SEAT Arona heeft het Spaanse merk toch echt een streepje voor op de rest. In een zonnig Barcelona toonde SEAT de vernieuwde modellen.

Evolutie en revolutie

De woorden van SEAT zijn absoluut waar. Van buiten hebben de SEAT Ibiza en Arona een opfrisbeurt gehad. Van binnen is de echte revolutie geweest met een complete vernieuwing van de aanwezige systemen.

SEAT Arona front

SEAT Arona

De in populariteit groeiende stads-SUV van SEAT heeft een nieuw design gekregen. De uitstraling is een stuk robuuster met de offroad-looks die hij heeft meegekregen. Zo beschikt de Arona nu over afzonderlijke mistlampen om het off-road karakter te versterken. Daarnaast kreeg de Arona een bredere grille en bumpers die de robuuste uitstraling helemaal afmaken. 

Tenslotte wordt de nieuwe SEAT Arona voorzien van aluminium velgen en LED-verlichting.

Kijk voor meer informatie over de SEAT Arona

SEAT Ibiza

Al sinds de oorspronkelijke lancering is de Ibiza het populairste model van SEAT. Ook in 2021 zal dat niet veranderen. Het aangepaste design mag gerust een evolutie worden genoemd. Het al populaire ontwerp is op een paar kleine punten aangepast.

Zo heeft de SEAT Ibiza vanaf nu standaard LED-verlichting. Daarnaast hebben de aluminium velgen een strak ontwerp gekregen en heeft het logo een nieuw design gehad.

"Why change a winning formula?" moeten ze hebben gedacht bij SEAT. En terecht, want het design van de Ibiza was al perfect natuurlijk.

Kijk voor meer informatie over de SEAT Ibiza

SEAT Ibiza sideview

Viva la revolucion

De ware revolutie zit van binnen bij de SEAT Ibiza en Arona.

In beide modellen is het display voor het infotainmentsysteem groter, maar liefst 9.2 inch. Daarnaast is het hoger geplaatst zodat het zicht op het display aanzienlijk beter wordt voor de bestuurder zonder afleiding te zijn. De gebruikersinterface van het infotainmentsysteem heeft ook een nieuw ontwerp gekregen voor optimale bediening.

Het entertainmentsysteem is nu draadloos te koppelen aan je smartphone. Zo plan je eenvoudig je rit in huis voor je de weg op gaat. 

 

Design

Ook het interieur is onder handen genomen. Zo hebben de Ibiza en Arona nu een soft dashboard met een luxere uitstraling, het stuur wordt voorzien van nappaleer en om het af te maken krijgen de deuren en ventilatieroosters ambient verlichting

SEAT Arona dash
seat ibiza interieur friesland

Assistentie aub!

Het besturen van de Ibiza en de Arona wordt een stuk makkelijker en veiliger door de nieuwe assistentiesystemen. Naast de Adaptive Cruise Control, Front Assist en vermoeidheidsherkenning is nu ook Travel Assist leverbaar. Deze optie combineert de verschillende assistenten en maakt semi-autonoom rijden mogelijk.

En dan zijn er ook nog verkeersbordherkenning en Side Assist die een oogje in het zeil houden. 

De nieuwe LED-verlichting is natuurlijk kraakhelder en zorgt voor optimaal zicht. Met de nu leverbare grootlichtassistent zorg je ervoor dat anderen daarvan geen last hebben. Deze assistent zorg er automatisch voor dat het grote licht aan of juist uit gaat bij voorliggers en tegenliggers. 

Motoren

De vernieuwde Arona is er met keuze uit twee direct ingespoten EcoTSI-motoren. De 1.0 EcoTSI met een vermogen van 70 kW/95 pk wordt standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.0 EcoTSI met 81 kW/110 pk heeft de comfortabele, automatische zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Qua prestaties blijft ook de vernieuwde Ibiza één van de leukst rijdende auto’s op de markt. Hij biedt keuze uit diverse moderne benzinemotoren. De line-up begint bij een 1.0 MPI (59 kW/80 pk), die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Daarnaast is er de 1.0-liter EcoTSI in twee vermogensversies: 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk. Die laatste is er optioneel ook met de automatische zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Met razendsnelle schakelacties draagt ook deze slimme transmissie bij aan het rijplezier.

SEAT verwacht de marktintroductie halverwege de komende zomer.