De nieuwe SEAT Leon SportsTourer ST (2020)

nieuws

09 juli 2020

Uitgesproken design, meer motoren en nog meer assistentiesystemen. Hier vind je alle opties, prijzen en beelden van de nieuwste generatie SEAT Leon ST station. Nu ook in onze showroom!

De vernieuwde SEAT Leon ST 2020 in highlights

Bekijk de unieke en exclusieve beelden van de SEAT Leon ST (2020)

De prijzen van de nieuwe SEAT Leon ST (beginnend vanaf €24.955) konden we al eerder met jullie delen, maar inmiddels hebben we de nieuwste generatie van de Leon station ook in real-life in onze showroom staan.

 

Wietse en Evert-Jan, werkzaam bij SEAT Van den Brug Heerenveen, waren begin juli 2020 als een van de eersten in Nederland aanwezig bij de exclusieve preview van de Leon ST SportsTourer in Move Mobility Experience Center te Amsterdam.

In deze video vertel Wietse jullie in vogelvlucht en nog geen 2 minuten alle features en het design van de nieuwste SEAT Leon ST (2020) aan de hand van de FR Launch Edition-uitvoering.

Nog meer ruimte en innovaties in nieuwste Leon ST

De afgelopen jaren heeft SEAT achter de schermen flink gewerkt aan de vernieuwde stationwagen-uitvoering van Leon, die we sinds 1 augustus 2020 bij SEAT Van den Brug in Heerenveen in de showroom verwelkomen. 

10 cm langer en 40 liter extra bagageruimte
De nieuwe Leon ST, die tegenwoordig Leon ST SportsTourer heeft, is maar liefst 10 cm langer de vorige generatie. Deze ruimte zie en voel je in het interieur. Zo is de beenruimte voor de passagiers achterin toegenomen en biedt de kofferbak maar liefst 40 liter extra bagageruimte. Deze extra lengte (Leon ST is in totaal 4642 mm lang) en ruimere afmetingen maken de nieuwe Leon ST nog comfortabeler. 

Coast-to-coast verlichting, gesture control, Virtual Cockput en andere innovaties 
Vrolijke welkomstverlichting (coming & leaving home verlichting), waarbij ¡Ola! vanuit je zijspiegels op de grond wordt geprojecteerd bij het instappen. Of dynamische full LED achterlichten die doorlopen over de gehele achterzijde (coast-to-coast) van je nieuwe Leon; het zijn slechts enkele nieuwe en opvallende design-features in het exterieur van de Leon ST 2020. Net als het kunnen openen en sluiten van je kofferklep middels een voetbeweging (Pedal Control). 
Maar ook in het interieur kan en mag je nieuwe snufjes technologie verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gesture control, waarbij je o.a. de interieurverlichting bedient middels een handbeweging. Of van de compacte versnellingspook, wanneer je kiest voor uitvoeringen van de Leon ST met DSG-automaat. Ook het digitale instrumentenpaneel in je dashboard, Virtual Cockpit genaamd, verhoogt het rijplezier en -gemak. 

Gemak en plezier door nieuwe slimme features en assistentie-systemen
Uiteraard zijn handigheidjes en rij-assistentiesystemen zoals keyLess entry, parkeersensoren, LaneAssist (helpt je in de juiste rijbaan te blijven), HighwayAssist (past automatisch lichtintensiteit aan op snelheid), Predictive Adaptive Cruise Control (automatische afstand- en snelheidsregeling), bluetooth, draadloze laden middels QI-technologie (optioneel) ook op de SEAT Leon ST beschikbaar.

Met deze revolutie in design, state-of-the-art technologie en natuurlijk de kenmerkende sportiviteit van SEAT, is de nieuwste Leon ST ook in 2020 een serieuze concurrent en goed te vergelijken met de Volkswagen Golf Variant, Škoda Octavia Combi, Peugeot 308 SW en de Opel Astra Sports Tourer.

Benieuwd naar het rijplezier van de nieuwe SEAT Leon ST?

Prijzen nieuwe Leon ST - diverse motoren: benzine, diesel, mild-hybride en plug-in hybride

Beschikbare benzine-motoren en uitvoeringen:

> SEAT Leon ST SportsTourer 1.0 TSI Reference (66kW/90pk) | handgeschakeld | va €24.955

> SEAT Leon ST SportsTourer 1.5 TSI Style Launch Edition (96kW/130pk) | handgeschakeld | va €29.274
> SEAT Leon ST SportsTourer 1.5 eTSI Style Launch Edition (110kW/150pk) | DSG7-automaat |  va €34.113

> SEAT Leon ST SportsTourer 1.5 TSI FR Launch Edition (110kW/150pk) | handgeschakeld | va €32.044
> SEAT Leon ST SportsTourer 1.5 eTSI FR Launch Edition (110kW/150pk) | DSG7-automaat | va €35.297

*De 1.5 eTSI-uitvoeringen zijn voorzien van benzinemotoren met 48V mild-hybridetechnologie.

Diesel uitvoeringen op de nieuwe Leon ST
SEAT Leon ST SportsTourer 2.0 TDI FR Launch Edition (110kW/150pk) | DSG-7 automaat | va €38.440