Nu meer hightech dan ooit, de VW Tiguan Allspace

12 mei 2021

Het was er tijd voor, een mooie update voor de Tiguan Allspace. De ruime SUV van Volkswagen is een populair model onder grote gezinnen. Terecht, want ruimte is wat je krijgt bij deze grote uitvoering. Optioneel kun je tot 7 zitplaatsen kiezen en nog ruimte overhouden voor bagage. En wil je met de caravan op pad? Geen probleem, de Tiguan Allspace trekt tot 2,5 ton. Een grote SUV dus met grote prestaties. 

Volkswagentiguanallspace10 2 (HD)

IQ all around

De vernieuwde Tiguan Allspace heeft voor en achter IQ-verlichting. Dat betekent groot licht zonder tegenliggers te verblinden, geanimeerde richtingaanwijzers en nu met een doorlopende LED-strip in de grille.

Aan de achterzijde introduceert Volkswagen de klik-klak-verlichting. Een typische naam voor achter- en remlichten die schakelen zodra je remt. Het effect is vergelijkbaar met het derde remlicht. Opvallende naam, maar belangrijker nog, opvallende lichten.

Hightech

Waar de Tiguan Allspace de grootste stap maakt is in de nu aanwezige systemen. Zo kun je kiezen voor Travel Assist. Remmen, accelereren en sturen kunnen overgenomen worden door dit systeem. Daarbij dien je wel je stuur vast te houden. 

Travel Assist combineert in feite meerdere systemen waarmee je tot 210 km/h semiautonoom kunt rijden. Deze systemen ondersteunen de bestuurder en maken de rit comfortabeler dan ooit. En aangezien je met de Tiguan Allspace met een groot gezin eenvoudig op vakantie gaat is dat geen overbodige luxe.

Naast Travel Assist krijg je bij de Tiguan Allspace standaard een digitale cockpit en het nieuwste infotainmentsysteem. En met WeConnect maak je eenvoudig contact met je telefoon en heb je je favoriete muziek of podcast direct onder de knop.

Volksagentiguanallspace4 (HD)