In een nieuwe jas: de Audi Q2 2020

nieuws

04 september 2020

Vier jaar geleden presenteerde Audi de Q2, een trendsetter in het segment van de compacte premium SUV's. Nu, anno 2020, heeft de Q2 een facelift gekregen. Dankzij een aangescherpt design, een hightech standaarduitrusting en vele connectiviteitsmogelijkheden is de Q2 in nieuwe topvorm.

Dit is wat er verandert is aan de Q2 2020

De Audi Q2 is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Het vernieuwde model is 4,21 meter lang, 1,92 meter breed en 1,54 meter hoog. Ook is de grille vlakker en breder geworden dan voorheen. Wat vooral opvalt is de extra luchtopeningen tussen de motorkap en de grille bij de S line-versies. De Q2 heeft nu standaard LED-koplampen en optioneel zijn de Matrix LED koplampen. 

Digitale mogelijkheden nog verder uitgebreid

De vernieuwde Audi Q2 heeft een analoog instrumentenpaneel inclusief MMI radio plus met DAB+ is standaard, net als de Audi Smartphone Interface met Apple CarPlay. De mogelijkheden reiken tot de Audi Virtual Cockpit met 12,3 inch display in Combinatie met MMI navigatie plus met 8,3 inch scherm, die beide standaard geleverd worden op de Business edition en S edition. Dit systeem is met de stem of via MMI-touch te bedienen. Er is keuze uit twee versies van de Audi phone box.

Elke Audi Q2 heeft de beschikking over de Audi phone box light (inclusief draadloos laden), de uitgebreidere topversie is optioneel leverbaar en maakt tevens gebruik van de buitenantenne van de auto. Ook een Bang & Olufsen sound system is leverbaar. MMI navigatie plus maakt gebruik van een LTE-module voor snelle dataoverdracht. Een wifi-hotspot is hierbij inbegrepen. Ook is er toegang tot de handige diensten van Audi connect, zoals online verkeersinformatie. Via het nieuwe Audi connect remote & control zijn diverse functies (tankinhoud, resterende range) via de smartphone te monitoren.

Motoren Audi Q2

De vernieuwde Audi Q2 zal eerst beschikbaar zijn met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI turbo-benzinemotor. Cylinder on demand (cilinderuitschakeling) draagt bij aan de gunstige gemiddelde verbruikscijfers van 5,1-5,4 l/100 km (CO2: 116-124 g/km).

Later volgen twee andere TFSI-motoren en versies met TDI-dieselmotor. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is een handgeschakelde zesbak of een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling standaard. Ook quattro vierwielaandrijving wordt leverbaar.

Diverse nieuwe assistentiesystemen

In de ‘Drive’-, ‘Safety’- en ‘Parking’-pakketten zijn diverse nieuwe assistentiesystemen gebundeld. ‘Parking’ staat bijvoorbeeld voor het parking system plus dat automatisch inparkeren mogelijk maakt. Met de adaptive cruise assist (‘Drive’) komt verregaand geautomatiseerd rijden onder handbereik. 

Medio september te bestellen bij Van den Brug

De vernieuwde Audi Q2 is medio September te bestellen bij ons Audi team. Ook zal er een een sportieve en zeer rijk uitgevoerde uitvoering beschikbaar zijn; de Audi Q2 ‘edition one’. Meer specificaties en de prijzen worden later bij de marktintroductie bekendgemaakt. Blijf op de hoogte en volg onze nieuwsartikelen. Meer weten over het nieuwe model? Bekijk dan de Q2 op Audi.nl