Het doek is eraf: de Volkswagen Golf 8 is hier

nieuws

24 oktober 2019

Tijd voor een nieuwe generatie van de Golf. Met natuurlijk een dynamisch design en volledig nieuw gedigitaliseerd interieur. Standaard een volledig digitale cockpit en meer keuze dan ooit, waaronder 5 hybride-versies. 

Maart 2020 staat de Golf in onze Friese showrooms

Als er ook maar een auto is die al decennia de best verkochte auto kan worden genoemd, dan is dat wel de Volkswagen Golf. Een icoon dat de afgelopen 45 jaar doorontwikkeld is en wordt. Van generatie op generatie, want als Friese Volkswagen-dealer hebben we inmiddels 7 generaties van dit model in showroom mogen presenteren.

Deze compleet nieuwe Golf 8 staat maart 2020 in onze showroom. Aanvullende informatie over prijzen en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Golf 8 slaat brug naar elektrisch rijden met 5 hybride motoren

De achtste generatie van de Golf biedt namelijk keuze uit meer aandrijvingen dan ooit. Met de nieuwe eTSI mild-hybride motoren in 3 verschillende DSG automaat-uitvoeringen. Bij deze eTSI koppelt Volkswagen 48V-technologie met de bekende 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren. 
De dieselmotoren van deze nieuwe Golf (8) hebben een tot wel 17% lagere CO2 uitstoot dan de vorige generaties en zijn voorzien van de nieuwste AdBlue-technologie voor een lagere NOx-uitstoot.

Op zoek naar meer power? 
In de zomer 2020 wordt deze range uitgebreid met krachtige eHybrid plug-in hybride (150 kW/204 pk) of de extra sterke GTE (180 kW/245 pk). De wel bekende volgen de GTI, GTD, R en een speciale versie op CNG.