Een gloednieuwe Škoda Fabia

nieuws

11 mei 2021

Daar is 'ie dan, de compleet vernieuwde Škoda Fabia. Voorzien van de nieuwste mogelijkheden en daarmee helemaal klaar voor de toekomst. Niet alleen de populariteit van de Fabia groeit, hij groet zelf ook. Met ruimere afmetingen ontstaat meer ruimte van binnen. Ook de Škoda Fabia is daarmee "simply clever".

He's got the looks

Het design is een stuk sportiever geworden. De LED-koplampen lopen over in de grille en zijn scherper gestileerd. 

Het design komt voort uit een sterk verbeterde aerodynamica. Een lage Cw-waarde zorgt voor lager verbruik. Slimme toevoegingen als een automatisch sluitende luchtopening onder de bumper helpen hier ook zeker bij. 

Daarnaast zijn het de details als compactere buitenspiegels en aerodynamisch ontworpen velgen die het geheel afmaken. De Škoda Fabia wordt leverbaar met 14 tot 18 inch velgen. 

SkodaFabia30 (Large)
SkodaFabia7 (Large)

Groter = ruimer

Zoals al gezegd is de Fabia gegroeid. Hij is de 4 meter gepasseerd (4,11m) wat zorgt voor meer ruimte van binnen. 

Vooral achterin is de Fabia ruimer dan ooit. Nu bedraagt de inhoud 380 l (+50 l) en met neergeklapte achterbank zelfs 1.190 liter. Daarmee is de Fabia ondanks zijn compacte buitenafmetingen een mini-verhuizer.

Wat de ruimte functioneel maakt zijn natuurlijk de "simply clever" oplossingen van Škoda. Zo is de rugleuning van de passagiersstoel neerklapbaar en de zonwering van het panoramadak uitneembaar. Onder de afdekking van de bagageruimte is een flexibel en afneembaar opbergcompartiment opgenomen, handig voor bijvoorbeeld jassen. De passagiers achterin kunnen smartphones opbergen in vakjes, die in de rugleuning van de voorstoelen zijn geïntegreerd. De leesverlichting achterin is ook door de bestuurder in te schakelen.

Handige oplossingen die deze compacte auto een stevige positie geven volgens ons.

Connecting...

De verschillende modellen van Škoda krijgen updates mee. Dus ook de Fabia. Centraal is het "zwevende" touchdisplay voor de bediening van de infotainmentfuncties. Je hebt optie voor een scherm tot maximaal 9.2 inch. Wel handig om alle functies overzichtelijk te houden.

Ook een Virtual Cockpit behoort nu tot de mogelijkheden. Een digitaal instrumentenpaneel met verschillende weergavemogelijkheden. Daarnaast vind je hier informatie over wie je belt, het radiostation dat je luistert of de artiest die uit de speakers klinkt. 

De vernieuwde Fabia wordt voorzien van eSIM. Daarmee kun je gebruik maken van de Škoda Connect diensten en internetradio. Ook krijg je zo toegang tot apps voor bijvoorbeeld het actuele weer, je Google kalender en andere apps die je ondersteunen tijdens je rit. 

Bij de Fabia is er keuze uit verschillende infotainmentsystemen. Het topsysteem is voorzien van een WIFI-hotspot is met gebaren bedienbaar via het genoemde 9.2 inch scherm. 

Tenslotte wordt de Fabia leverbaar met verschillende assistentiesystemen. Zo kun je kiezen voor de Travel Assist waarin verschillende systemen samenwerken om de veiligheid te vergroten. Park Assist maakt van parkeren kinderspel en Manoeuvre Assist detecteert obstakels bij het inparkeren en grijpt in indien nodig. Zo kom je niet alleen veilig op de plaats van bestemming, je parkeert ook nog eens moeiteloos in. 

Škoda verwacht dat de vernieuwde Fabia in november in Nederland wordt geïntroduceerd.