De Volkswagen ID.4 is hier

21 september 2020

Exterieur en interieur Volkswagen ID.4

Het elektro-offensief van Volkswagen draait op volle toeren. In augustus werd in het Duitse Zwickau de serieproductie van de ID.4 gestart. De ID.4 is Volkswagen eerste volledig elektrische SUV.

Het antwoord van Volkswagen op de onthulling van de elektrische ŠKODA ENYAQ is de ID.4. Met toevoeging van de nieuwe ID.4 aan de ID Family onderstreept Volkswagen de ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van e-mobiliteit. 

Een grote hoeveelheid ruimte, een puristisch design, bijzonder functionele verlichting en duurzame bekledingsmaterialen. Dat zegt Volkswagen over de highlights van het model. Wij noemen de ID.4 een stoere en sexy elekrische SUV. Het interieur was al even bekend voordat de auto op woensdag 23 september onthuld werd. Deze foto's hebben we op een rij gezet:

Vw Id4 12 (1)
Vw Id4 11 (1)
Vw Id4 10
Vw Id4 9
Vw Id4 8 (1)
Vw Id4 7
Vw Id4 6
Vw Id4 5
Vw Id4 4 (1)
Vw Id4 3 (1)
Vw Id4 2
Vw Id4 1 (1)

De Volkswagen ID.4 heeft typische SUV-eigenschappen

Grote deuropeningen en een aangename, hoge zitpositie geven de ID.4 typerende SUV-eigenschappen, terwijl de achterbank evenveel ruimte biedt als een conventionele SUV uit een hoger segment.

Het interieurontwerp van de ID.4 geet het gevoel van ruimte: net als het exterieur oogt het binnenste van de ID.4 vloeiend en licht, met een focus op maximale functionaliteit. Het dashboard lijkt te zweven, want het is niet gekoppeld aan de middenconsole. Een groot, kantelbaar panoramadak van glas (tegen meerprijs leverbaar) biedt een onbelemmerd zicht op de hemel. Als het donker wordt, kan de achtergrondverlichting binnen het kleurenspectrum - dat 30 kleuren omvat - worden aangepast om opvallende accenten te zetten in het interieur van de auto.

Een lichtstrip onder de voorruit - is een nieuwe feature in alle ID.-modellen. Deze technologie ondersteunt bestuurders in tal van situaties met behulp van intuïtieve lichteffecten in verschillende kleuren. Op deze wijze laat ID. Light aan de bestuurder zien of de aandrijflijn van de auto is ingeschakeld en of de portieren van de auto zijn ont- of vergrendeld.

Id4 Interieur4 (2)
Id4 Interieur3 (1)
Id4 Interieur2 (1)
Id4 Interieur1 (1)
Id4 Interieur (1)

Volkswagen ID.4 eind 2020 in onze showroom

Wereldwijd kon men op 23 september kennismaken met de nieuwe elektrische SUV. Wij verwachten de eerste modellen nog voor het einde van dit jaar bij ons binnen. De vanafprijzen en ook het trekgewicht zullen later bekend gemaakt worden. Het model gaat in de toekomst deel uitmaken van het wereldwijd groeiende segment van de compacte SUV's.

Het model zullen we naast Europa, ook in China en de VS tegenkomen. Ten opzichte van vergelijkbare Volkswagen-modellen met een verbrandingsmotor beschikt de ID.4 over een compleet ander interieurconcept, omdat de compacte elektro-aandrijving resulteert in een riante hoeveelheid ruimte. 

Vw Id4 21 (1)
Vw Id4 20 (1)
Vw Id4 22
Vw Id4 19 (1)
Vw Id4 18
Vw Id4 17
Vw Id4 16 (1)
Vw Id4 15 (1)
Vw Id4 14 (1)
Vw Id4 13
;