De vierwielaangedreven Škoda Enyaq is in aantocht

nieuws

03 september 2021

De Škoda Enyaq is dit jaar één van de meest populaire en best verkochte elektrische auto's in binnen- en buitenland. En volgens ons terecht: met z'n imposante verschijning, grote bereik en aantrekkelijke prijs is de Enyaq een logische keuze. Škoda heeft nu twee nieuwe uitvoeringen toegevoegd aan de Enyaq en dat maakt deze elektrische SUV nóg sportiever.

SkodaEnyaqiv80xsportlineinterieur

De Škoda Enyaq iV 80x

De Škoda Enyaq iV 80x zijn voorzien van vierwielaandrijving met een vermogen van 195 kW en een maximale trekkracht van 425 Newtonmeter. Niet zo thuis in technische data? Dit betekent dat de Enyaq iV 80x in maar 6,9 seconden naar 100 km per uur kan accelereren en aanhangers of caravans tot 1.200 kilo mag trekken. En dán wordt elektrisch rijden natuurlijk nóg interessanter.

Daarnaast heeft de Enyaq iV 80x met meer dan 480 kilometer een ruime actieradius. Mocht je dan toch een langere rit maken, dan laad je met een 125kW snellader in 38 minuten bij van 5 naar 80%.

Enyaq iV 80x SPORTLINE

Naast de 'gewone' Enyaq iV 80x komt er ook een SPORTLINE versie uit. Uiteraard iets sportiever met een speciaal sportonderstel, iets sportievere bumpers, 20 inch lichtmetalen velgen en een aantal luxe features zoals LED Matrix-verlichting, KESSY (keyless access en start), extra donker getinte ramen achter en de mogelijkheid voor draadloos opladen van je smartphone.

Beide modellen verwachten we in 2022 in onze showroom. Wil je voor die tijd alvast kennismaken met de Škoda Enyaq? Plan dan gerust een proefrit bij Van den Brug in Heerenveen.

SkodaEnyaqiv80xsportlinezijkant