Bekijk de Audi Q4 Sportback e-tron

nieuws

08 juli 2020

Gisteravond is de nieuwste telg van de Audi e-tron familie gepresenteerd: de Q4 Sportback! Op dit moment, net als de Q4, nog als concept, maar we kunnen alvast verklappen dat deze auto in 2021 bij Van den Brug en op de Nederlandse wegen te zien zal zijn!

Niet één, maar twee elektromotoren voor de Q4 e-tron

Zowel de reguliere Audi Q4 e-tron als de Q4 Sportback e-tron zijn luxe en ruime SUV's, voorzien van twee elektromotoren en quattro vierwielaandrijving. De 82kWh-batterij in de wagenbodem is goed voor een WLTP-actieradius van 450 kilometer en met een laadsnelheid van 125 kW is de accu in een half uur tot 80% opgeladen. 

Beide volledig elektrische SUV's zijn een lust voor het oog en voorzien van de kenmerkende Audi voorsprong door techniek.
Waar de Q4 e-tron meer de klassieke kenmerken van de SUV-range binnen Audi heeft en past in de lijn van de Q2, Q3, Q5 en de Q7, deelt de Q4 Sportback e-tron zowel uiterlijke kenmerken van de SUV's als van de Coupé-modellen. Hiermee wordt de elektrische Q4 Sportback e-tron o.a. het kleinere broertje van de nu al leverbare Audi Sportback e-tron. 

Combineer deze technische topprestatie met de afwerking en het comfort van Audi en je hebt een prachtige auto die elektrisch rijden wel erg aantrekkelijk maakt. De Audi e-tron GT concept show car, de samen met Porsche ontwikkelde dynamische Coupé, zal - zo zijn de verwachtingen- eind 2020 in productie gaan.
Deze nieuwe Q4 e-tron Sportback staat nu in Drachten klaar voor een proefrit.