De nieuwe Audi A3 limousine 2020 is te bestellen

nieuws

22 april 2020

Vanaf 23 april is de nieuwe Audi A3 limousine te bestellen bij Van den Brug. Na de A3 Sportback 2020 is nu ook de nieuwe A3 limousine bij ons te bestellen. De compacte sedan is op alle fronten gegroeid, wat je terug ziet in het interieur. Stijlvolle, Coupé-achtige looks en nieuwe onderstelsetups maken hem duidelijk sportiever dan zijn voorganger.

Comfort en sportiviteit in één; de A3 Limousine 2020

Het uiterlijk van de A3 Limousine ligt in lijn met dat van de A3 Sportback. Dat is een herkenbaar front met een forse singleframe grille inclusief scherp getrokken koplampen. In het topmodel zijn deze voorzien van Matrix LED-technologie.

 

En profil loopt de kenmerkende flanklijn op de A3 Limousine in tegenstelling tot de Sportback helemaal door tot in de achterbumper. Dat accentueert de lengte van de Limousine - +15 cm vergeleken met de Sportback – en maakt hem tot een elegante verschijning. De daklijn buigt vanaf de B-stijl naar achteren toe af tot in de opvallende – optioneel ook in carbon beschikbare - achterspoiler, wat de A3 Limousine Coupé-achtige looks bezorgt. Dankzij de hogere achterzijde en grote diffuser realiseert hij een Cw-waarde tot zelfs 0,25, een daling van Cw 0,04 ten opzichte van het vorige model.

Ontmoet de nieuwe A3 limousine

Kies uit de TFSI-benzine en een TDI-dieselmotor

De Audi A3 Limousine zal bij de introductie leverbaar met een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel. De 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Naast cilinderuitschakeling (CoD) beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem. Deze technologie wint energie terug bij het afremmen en levert bij acceleraties vanuit stilstand of vanaf lagere toerentallen tot 50 Nm aan extra trekkracht. Bovendien draagt het mild-hybridesysteem bij aan een brandstofbesparing tot 0,4 l/100 km.
De 35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens geCombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Na de de marktintroductie volgen nog twee motoren: een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.