Video: Audi e-tron Sportback

nieuws

01 juli 2020

De Audi e-tron zoeft inmiddels over onze Friese wegen, tijd dus de volgende trap in het elektrische offensief van Audi. De e-tron Sportback heeft niet alleen een eigen koets, hij herbergt ook de doorontwikkelde techniek van de e-tron zoals we deze al kennen. Zowel sportief als elegant. Dat is hoe de nieuwe Audi e-tron Sportback zich laat kenmerken. Richard Bosch vertelt je in minder dan 3 minuten over het nieuwe model.

Nu in de showroom

De Audi e-tron Sportback staat voor je klaar in onze showroom in Drachten.
Kom daarom langs aan de Lange West 96 in Drachten en maak een proefrit!

Sportief, aantrekkelijk en elektrisch

Het Audi e-tron Sportback S-model uit bovenstaande video is voorzien van niet een, niet twee, maar liefst drie elektromotoren. Twee op de achteras en één op de vooras – met een gezamenlijk vermogen en koppel van respectievelijk 370 kW (503 pk) en 973 Newtonmeter. Dit brengt de sportiviteit van Audi’s S-modellen naar een compleet nieuw level.

Herkenbaar uiterlijk
De Audi e-tron S en e-tron S Sportback zijn uiterlijk direct herkenbaar. De voor- en achterbumpers zijn een stuk forser geworden, terwijl de diffuser onder de achterbumper bijna over de hele breedte van de auto uitstrekt. De wielkasten zijn iets breder en dat geeft de auto een zeer krachtig voorkomen. De e-tron S-modellen staan standaard op 20 inch lichtmetalen velgen, 21 inch exemplaren zijn optioneel beschikbaar, later gevolgd door nog grotere 22 inch velgen. Vóór zijn vaste remklauwen met elk zes zuigers boven de grote remschijven gemonteerd. Standaard zijn die laatste zwart, inclusief het S-embleem. Als je wil worden ze ook worden uitgevoerd in fel oranje met het e-tron-logo. 

Prestaties van de e-tron S Sportback

  • Maximaal vermogen 503pk (370kW)
  • Topsnelheid 210 km per uur
  • Van 0 tot 100 in 4,5 seconden