De vernieuwde Audi Q5 toont ons een wereldprimeur

nieuws

29 juni 2020

Audi introduceert de vernieuwde Q5. De midsize SUV kreeg een opgefrist uiterlijk en enkele nieuwe innovaties. Eind dit jaar verwachten we hem op de Friese wegen inclusief een plek in de spotlights van onze showroom. Lees alle info over het nieuwe model.

Bijzondere wereldprimeur: OLED-achterlichten

Het aangescherpte design benadrukt de Q-identiteit nu nog sterker. Het model toonde ons ook een bijzondere wereldprimeur. De Q5 is namelijk de eerste auto ter wereld met digitale OLED-achterlichten. Hierdoor zijn de achterlichten leverbaar in drie verschillende lichtdesigns en beschikken ze over ‘nabijheidsdetectie’. De achterlichten lichten dan, wanneer een auto binnen 2 meter van een geparkeerde Q5 komt, als waarschuwing op!

Vernieuwde Audi Q5: de Digitale OLED achterlichten toegelicht

Afmetingen nieuwe Audi Q5 2020

Wat afmetingen zijn er ook kleine wijzigingen te melden. Zo is de nieuwe Q5 1,9 centimeter langer door zijn grotere bumpers. Hierdoor meet de SUV 4,68 m in lengte, 1,89 m in breedte en 1,66 m in hoogte. De wielbasis bedraagt nog steeds 2,82 m, terwijl de bagageruimte een zelfde capaciteit kent van 550 tot 1.550 liter (afhankelijk van de neergeklapte achterbank).

Audi Q5 2020 interieur