De nieuwe Audi A3 Sportback 2020 in details

nieuws

03 maart 2020

De afgelopen weken zag we in hoog tempo bij de Volkswagen groep alle modellen in het c-segment vernieuwd worden. Zo zagen we de SEAT Leon, de nieuwe ŠKODA Octavia en de nieuwe Golf 8 verschijnen. Met de onthulling van de nieuwe Audi A3 sportback voegt Audi de meest luxe van het viertal toe. 

Bekijk de Audi A3 video in onze showroom

In mei heeft de nieuwe A3 Sportback zijn opwachting gemaakt in onze showroom. Albert Rinia geeft in exact 2:20 minuten een videotour en geeft zijn bevindingen over de nieuwe A3. Bekijk de video's van de Audi A3 Sportback 2020

De nieuwe Audi A3 Sportback legt nadruk op sportiviteit

De nieuwe Audi A3 Sportback 2020 is absoluut een Audi-ontwerp: herkenbaar, strak en sportief. Toch is het niet een één-op-één kopie van de vorige generatie Audi A3. Het nieuwe model heeft meer smoel, net als de A1 Sportback. Dat is terug te zien in de grille en koplampen die groter geworden zijn. Net als bij alle nieuwe Audi modellen heeft de nieuwe A3 Sportback een ruimte tussen de grille en motorkap. Geen slechte afwerking maar dit doet ons terugdenken aan de luchtinlaat van de Audi Quattro S1. Ook de acherzijde heeft extra smoel gekregen. Voor de lezers die van maten houden: de nieuwe A3 Sportback 2020 is 4,34 meter lang, 1,82 meter breed en 1,43 meter hoog.

Kies de aandrijflijn naar keuze

De nieuwe A3 is op dit moment verkrijgbaar met een 1.5 TFSI benzinemotor (110 kW/150 pk) of een 2.0 TDI (met 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk). Hierna volgen ook de 1.0 TFSI (81 kW/110 pk) en een tweede variant van de 1.5 TFSI met MHEV-technologie (mild hybride, 48V elektrisch systeem)
Hier volgen in medio dit jaar meer TFSI- en TDI-varianten, sommige ervan met quattro vierwielaandrijving. Ook komen er plug-in hybrideversies en staat er een CNG-uitvoering op de planning. Deze laatste is voor aardgas.

Digitaal is de standaard

Alle modellen A3 Sportback zullen uitgerust zijn met een DAB+ radio. Online en hybride-radiosystemen zijn evenals het Bang & Olufsen surround sound system optioneel te verkijgen. De Audi smartphone interface maakt de Apple CarPlay of Android Auto-omgeving zichtbaar op het MMI-display, terwijl draadloos laden van een smartphone via de Audi phone box verloopt.

Dit jaar zal ook de stembediening via Alexa van Amazon verkrijgbaar worden. Via de MyAudi app zijn streamingdiensten te gebruiken, kunnen routes naar het navigatiesysteem worden gestuurd en zijn diverse functies op afstand te bedienen (zoals het ver- en ontgrendeling en standverwarming).  Audi connect key staat voor een Android-telefoon die fungeert als digitale autosleutel. Hiermee zijn de deuren te ver- en ontgrendelen en kan de motor worden gestart.