Maak je klaar voor het voorjaar!

Het voorjaar komt er weer aan, tijd om je Volkswagen gereed te maken. Vervang je winterbanden voor zomerbanden en doe een aircocheck, dan ga je goed voorbereid de lente tegemoet. 

Ga je op reis? Zorg dan dat je de juiste accessoires zoals een fietsendrager of bagagebox hebt. Goede voorbereiding is het halve werk. 

Airco-onderhoud vanaf €139

Naast het op temperatuur houden van je auto, filtert een airco ook vieze stoffen van buiten zoals pollen, stof en uitlaatgassen. Een airco functioneert met behulp van koudemiddel. Dit middel verdampt en neemt daardoor jaarlijks af tussen de 8% en 10%. Hierdoor vermindert de werking van de airco en moet het koudemiddel regelmatig worden bijgevuld.

Doordat de airco lucht filtert, is het belangrijk dat de filters schoon blijven. Bacteriën in de airco filters kunnen zorgen voor een muffe lucht. Tijdens het onderhoud zorgt een geurbehandeling ervoor dat schimmels en bacteriën verwijdert worden.

Wanneer is airco onderhoud nodig?
Het is verstandig om één keer in de drie jaar onderhoud te laten verrichten aan je airco. Maar ook als je airco er langer over doet om je auto te koelen is het verstandig om een onderhoudsbeurt aan je airco in te plannen. Dit is ook het geval als je auto muf begint te ruiken na en tijdens het gebruik van je airco.

Tips voor aircogebruik

Hoge reparatiekosten zijn te voorkomen als je zelf goed voor je airco zorgt. Deze drie tips helpen daarbij:
1. Door je airco het hele jaar door te gebruiken hou je het systeem in goede conditie, zo voorkom je lekkages en reparaties.
2. Door 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt de airco uit te schakelen geef je het koudemiddel de kans om op te drogen. Zo onstaan er geen nare geurtjes.
3. Door in de zomer eerst alle ramen open te doen voordat je de airco aan doet, ontsnapt alle warme lucht. Zo hoeft de airco minder hard te werken en is je auto sneller koel.

Voorjaar VW 2021.1

Plan je airco-onderhoud eenvoudig online

T Roc Cabriolet TC0333 Download Copy

Welkom zomerbanden

Je wilt het meeste uit je Volkswagen halen - ook als de temperaturen stijgen. Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het beste. Zomerbanden hebben een andere werking dan winterbanden en zijn daarom meer geschikt voor warme temperaturen en nat wegdek. De harde rubbersamenstelling zorgt ervoor dat je auto meer grip en stuurcontrole heeft en dat je brandstofgebruik vermindert.
Daarnaast slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden bij warme temperaturen. Daarom is het belangrijk dat je de zomerbanden op tijd inwisselt. Zo kan je veilig genieten van een heerlijk dagje uit.

Zijn je zomerbanden aan vervanging toe?
Er is een wettelijke vereiste profieldiepte van minimaal 1,6 milimeter, echter is het verstandiger om je zomerbanden te vervangen bij 2 milimeter. Vanaf dit punt vermindert je grip en het rijcomfort aanzienlijk. Via onze bandenwebshop is het gemakkelijk nieuwe zomerbanden aan te schaffen.

Plan je bandenwissel online

Aanbiedingen zomeraccessoires

Genieten van het mooie weer met een fietstocht is zeker in deze tijd niet verkeerd. Het is ook leuk om eens een nieuwe omgeving te verkennen, dan is een fietsendrager geen overbodige luxe.

Fietsendrager Thule Velocompact 927 (1)

Nederlands goedkoopste fietsendragers

Thüle of Volkswagen

Van €239 voor €199

Vanaf €199

Nu tot wel 64% korting

Inclusief montage: €339

Van €29,95 voor €9,95

Van €9,95 voor €4,95

Plan je afspraak online