Ga goed voorbereid op reis en check je auto voor vertrek

De zomer is begonnen en dus is het tijd voor vakantie. Het zal nog steeds niet helemaal hetzelfde zijn als we gewend zijn, maar het komt steeds dichter in de buurt. En of je nou naar Spanje of naar Texel gaat, je wil niet stil komen te staan met je auto. Daarom is het goed om, voor je vertrekt, nog een paar dingen te checken.

Bandenspanning

Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. Dat is zeker belangrijk voor lange (vakantie)ritten. Te lage spanning zorgt voor een hoger verbruik en hogere slijtage. Reden genoeg om te zorgen dat de banden op spanning zijn.

Je vindt de juiste spanning in het onderhoudsboekje of op een sticker die vaak op de deur of in de deuropening is aangebracht. Is de meeste gevallen worden er meerdere getallen genoemd, dat is om onderscheid te maken tussen een beladen of een lege auto. Ga je met een volgeladen auto op pad, dan is een hogere spanning aan te raden. 

En als je dan toch bezig bent, bekijk meteen het profiel van de banden even. Is het nog diep genoeg en zie je geen scheurtjes? Dan is het dik in orde. Twijfel je? Kom langs bij Van den Brug.

Ga naar de werkplaatsplanner

Web Ready PNG Keyvisual Reifenversicherung Gesp Rzsrgb (Large)
ATECA PA 136 Accessoires Fietsendrager (Large)

Trekhaak

Veel Nederlanders sleuren een tweede huis of aanhanger mee naar hun vakantieadres. Handig, al die extra ruimte. Maar zorg er wel voor dat de aansluitingen goed werken. Controleer altijd of je een koppelstuk nodig hebt voor de verlichting en of de trekhaak optimaal werkt. Zeker als je een verwijderbare trekhaak hebt wil je er niet op het laatste moment achter komen dat deze hapert of niet goed functioneert. 

Beschik je nog over de juiste witte kentekenplaat? Toch maar even nakijken. Heb je een nieuwe auto gekocht, dan denk je er wellicht niet aan als je in je nieuwe auto wegrijdt. Heb je die niet? We helpen je uit de brand in onze webshop.

Vloeistof

Een motor moet gekoeld worden. Dus koelvloeistof controleren. Heb je nog voldoende? Mooi zo, dan kun je onderweg. Zo niet, neem geen risico en vul deze bij. Heel eenvoudig om zelf te doen, maar Van den Brug helpt je natuurlijk graag met de juiste vloeistof. 

Datzelfde geldt voor de olie. Ook die dien je regelmatig te controleren, zeker voor je vakantie. Het nakijken is een kleine moeite, maar het voorkomt een hoop ellende.

SkodaFabia30 (Large)
ARS4727 02 Audi Service Zomercampagne 2021 Homepagebanner Airco 1260X709px V4

Airco

Hoe zuidelijker hoe warmer, al is dit de laatste jaren ook wel anders in Nederland. Controleer dus altijd of de airco nog wel goed koelt. Stroomt er goed koude lucht uit, dan zit je goed. Twijfel je of komt er warme lucht uit? Dan toch maar even na laten kijken. Vaak is vullen met koelvloeistof voldoende.

Twijfel? Kom langs

Niets is zo vervelend als pech in het buitenland. Hulp is steeds beter geregeld, maar toch wil je dat je reis zo soepel mogelijk verloopt. Dus twijfel je over je auto? Plan een zomercheck. We controleren jouw auto op een aantal belangrijke punten. Dan start de vakantie écht al bij het uitrijden van de straat.

Ga naar de werkplaatsplanner