Blijf koel met Volkswagen airco-onderhoud

Volkswagen airco-onderhoud

Hou je hoofd koel en je Volkswagen fris. Tijdig en regelmatig onderhoud aan de airco van je Volkswagen zorgt ervoor dat jij in optimale conditie aankomt op je bestemming. Of dat nou je vakantie-adres in Zuid-Frankrijk is, een dagje uit in Drenthe of op je volgende afspraak. 

Een goedwerkende airco zorgt er trouwens ook voor dat je ruitenvan je Volkswagen niet beslaan en dat bijvoorbeeld pollen (hooikoorts) niet binnen kunnen komen. Het is daarom van belang dat je airco goed werkt en daarom is onderhoud essentieel. Op de pagina vind je info over de airco-check, geurbehandeling en airco-onderhoudsbeurt.

Voor service en onderhoud aan de airco van je Volkswagen ben je van harte welkom bij onze Volkswagen Service-vestigingen in Drachten, Heerenveen, Franeker, Buitenpost en Sneek.

Uitgebreid airco-onderhoud vanaf €149

Tijdens een airco-onderhoudsbeurt wordt het aircosysteem van je Volkswagen volledig behandeld. Hierbij haalt onze monteur het koudemiddel (medium voor warmtetransport) eruit, waarna hij of zij het aircosysteem op lekkage en defecten* controleert. Vervolgens voorziet de Volkswagen-monteur het aircosysteem weer van nieuw koudemiddel. Een efficiënte manier van airco bijvullen en onderhoud. 

Is je VW modeljaar 2016 of ouder? Dan is airco-onderhoud 149.
Modeljaar 2017 of jonger? Dan betaal je voor airco-onderhoud 219.

* Blijkt er reparatie of vervanging van airco-onderdelen nodig? Dan nemen we uiteraard contact met je op om dit te bespreken. 

Aircocheck voor € 25

Twijfel je of er wel onderhoud of een anti-geurbehandeling nodig is voor de airco van je Volkswagen?
Maak dan gebruik van de Volkswagen aircocheck. Hierbij controleren we je airco middels een korte checklist, waarbij gekeken wordt of deze service of onderhoud nodig heeft.

Mochten er problemen geconstateerd worden, dan bespreken onze service-adviseurs deze met jou. Met jouw toestemming kunnen onze Volkswagen-monteurs de geconstateerde mankementen aan de airconditioning aanpakken.

Tips voor een goed werkende airco

TIP 1 Een goed werkend aircosysteem is veiliger en beter voor jouw gezondheid. Van den Brug adviseert daarom om regelmatig (circa een keer per jaar) de airconditioning van jouw Volkswagen te te laten controleren en waar nodig reparatie of onderhoud uit te laten voeren. 

TIP 2 Bespaar tijd en kosten: Combineer de airco-onderhoud met bijvoorbeeld de APK, Volkswagen winter- of zomercheck, wissel en vervanging van de autobanden of de onderhoudsbeurt (de grote of kleine beurt) van jouw Volkswagen.

Een intensieve airco-geurbehandeling verwijdert stank, schimmels en bacteriën

Stinkt de airco van je Volkswagen wanneer je deze aanzet? Overweeg dan een anti-geurbehandeling. Door deze intensieve reiniging van het hele airco-systeem verdwijnen namelijk niet alleen de vieze luchtjes, maar ook bacteriën en schimmels uit bijvoorbeeld de leidingen en airco-verdamper van je Volkswagen.

Een echte opfrisser dus, want na de geurbehandeling ruikt jouw airco weer voor lange tijd fris en is de binnenkomende lucht ook nog eens gezonder. We raden je daarom aan om eens per twee jaar een anti-geurbehandeling uit te laten voeren, liefst al voordat je airco begint te stinken.  

Let op! De airco-geurbehandeling is een op zichzelf staande reinigingsbehandeling, bedraagt € 39 en geen vast onderdeel van de airco-onderhoudsbeurt. 

Plan jouw airco-onderhoud

Tijd voor een reguliere onderhoudsbeurt?