Laat je Škoda APK keuren voor € 40

Is het weer tijd voor de APK van je Škoda? Dan ben je bij Van den Brug op het juiste adres, want als de Škoda-dealer in Friesland kennen we je auto als geen ander en betaal je voor deze APK-keuring standaard € 40.

Voor optimale zekerheid en een veilig en vertrouwd gevoel laat je de APK-keuring van je Škoda uitvoeren door een APK-keurmeester bij de Friese Škoda Service-dealer, zoals Van den Brug. 

 

Of gratis APK i.c.m. onderhoud aan je Škoda

Komen er tijdens de APK-keuring kritieke punten naar voren die gerepareerd of vervangen moeten worden, dan overleggen we dit uiteraard met je. Is je Škoda naast APK, ook aan onderhoud toe? Combineer dan deze werkzaamheden in een afspraak. Dan is de APK zelfs gratis en betaal je alleen de wettelijk verplichte afmeldkosten a €5,87 incl btw.
Slim bekeken, want zo bespaar je naast tijd ook nog eens € 30. Mooi meegenomen toch?

Altijd dichtbij
Je vindt onze officiële Škoda Service-vestigingen in DrachtenHeerenveen, Buitenpost, Sneek en Franeker

 

Waarom voor de APK naar Škoda Van den Brug?

 • € 40; all-in-tarief voor de APK-keuring
 • APK gratis in Combinatie met een onderhoudsbeurt
 • De officiële Škoda Service-dealer in Buitenpost, Drachten, Franeker, Heerenveen en Sneek (maar je kunt voor de APK-keuring ook terecht in Franeker en Buitenpost)
 • Vanaf nu krijg je 4 jaar reparatiegarantie bij Škoda onderhoud
Ook voor de APK van je ŠKODA in Friesland kies je voor Van den Brug

Vanaf wanneer kan ik de APK van mijn Škoda laten verlengen?

Twee maanden voor de geldigheidsdatum van de APK kun je jouw Škoda al bij ons laten keuren. De geldigheid van deze keuring loopt dan tot een jaar na de bestaande afloopdatum.

Let op, want er zijn uitzonderingen voor een compleet nieuwe Škoda!
Deze hoeft pas voor het eerst APK gekeurd te worden als deze 4 jaar is. Daarna twee keer om de 2 jaar (dus bij 6 en 8 jaar) en vervolgens elk jaar.

Moet ik ook betalen als mijn Škoda afgekeurd wordt voor de APK?

Mocht jouw Škoda in eerste instantie niet door de APK komen en een herkeuring nodig zijn, dan berekenen we ook voor de tweede keuring € 40. Dus ja: voor elke keer dat wij de APK-keuring uitvoeren worden kosten in rekening gebracht.
NB Eventuele reparatiekosten voor herstel/aanpassingen voeren we pas uit na jouw goedkeuring en zijn altijd meerkosten op de factuur.

Mag iedereen de APK van mijn Škoda uitvoeren?

Nee, hiervoor heb je een APK-keurmeester nodig. Hij of zij is automonteur én heeft een aanvullende opleiding tot APK-keurmeester voltooid om deze taak uit te mogen voeren.
Deze monteurs staan bij het RDW geregistreerd met deze bevoegdheid en worden met grote regelmaat gecontroleerd door het RDW middels een APK-steekproef in de uren na afmelding van een APK.
Bij Van den Brug hebben we op al onze vestigingen minimaal 2 APK-keurmeesters rondlopen.

Controlepunten APK van jouw Škoda

Tijdens de APK controleren we de volgende punten op juiste werking en/of ze voldoen aan de wettelijk hiervoor gestelde eisen:

 • Schokdempers
 • Gordels en airbags
 • Carrosserie en stuurinrichting
 • Gebruikte brandstof en uitstoot (uitlaatgassen)
 • Verlichting en ruitenwissers
 • Wielophanging, remmen en banden
 • Voertuigbewijs en kilometerstand