Škoda onthult vernieuwde Kodiaq

nieuws

13 april 2021

De eerste details van de vernieuwde Kodiaq liet Škoda al zien met de teaservideo die vorige week online verscheen. En nu, op 13 april is de vernieuwde Kodiaq officieel gelanceerd. 

Wat meteen opvalt zijn de vernieuwde grille en de smalle koplampen. Daarmee heeft de Kodiaq de stoere smoel gekregen die zijn naam eer aan doet. 

Škoda heeft niet stilgezeten. Met de lancering van de vernieuwde Kodiaq zijn alle uitvoeringen meteen aangepakt. 

Verlichting en grille

De meest opvallende vernieuwingen aan de Škoda Kodiaq zijn de verlichting en de grille. De voorkant oogt volwassener met smallere koplampen die in één lijn doorlopen met de vernieuwde grille. De standaard LED-lampen ogen helder door de kristalstructuur. De losgekoppelde mistlampen geven de voorkant een "four eye design". 

De grille is ook aangepakt. Deze is groter geworden en heeft de nieuwe herkenbare zeshoekige vorm gekregen die we al zagen bij de Enyaq iV. Door de motorkap te verlengen is de voorkant, en dus de grille, meer rechtop komen te staan. Samen met de nieuw ontworpen bumpers versterkt dit de uitstraling van een SUV.

Skoda Kodiaq FRONT
Skoda Kodiaq SIMPLY CLEVER

Achterkant en interieur

Aan de achterkant heeft Škoda de spoiler vernieuwd. Deze geeft extra lengte aan de daklijn en en maakt dat de auto aan de achterzijde breder oogt. De spoiler geeft de Kodiaq een sportief en dynamisch voorkomen.

De achterlichten zijn, net als de koplampen ook smaller ontworpen. De hoekige vorm past perfect in het gehele design van de Škoda Kodiaq en maakt de uitstraling compleet.

De Kodiaq staat bekend om zijn ruimte. Deze grote SUV is leverbaar als 7-zitter. Dat comfort steeds belangrijker wordt onderschrijft Škoda en daarom wordt het interieur nog mooier afgewerkt met contrasterende stiksels. Daarnaast wordt de Kodiaq voorzien van optionele ergonomische stoelen met ventilatie en eventueel massagefunctie. 

Digitale toekomst

Naast een vernieuwd design is de Škoda Kodiaq voorzien van een digitale update. Zo kan gekozen worden voor een touchscreen tot 9.2 inch voor het infotainmentsysteem en kan ook gekozen worden voor een 10.15 inch virtueel instrumentenpaneel. Daarbij kan de bestuurder natuurlijk zelf kiezen welke informatie wordt getoond. 

 

Motoren

De vernieuwde Škoda Kodiaq wordt leverbaar met een keuze uit twee turbodiesel motoren en drie benzinemotoren met turbo. Afhankelijk van de gekozen motor ontstaat ook een keuze uit voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. 

De motoren in de Kodiaq maken deel uit van de EVO-line. De nadruk ligt hierbij op het verlagen van de uitstoot. 

Škoda verwacht de vernieuwde Kodiaq vanaf juli van dit jaar te kunnen leveren.