Audi APK, kwaliteit en zekerheid bij Van den Brug

Audi APK, voor slechts € 30

of gratis i.c.m. onderhoud

Rijd je veel of weinig, particulier of zakelijk, iedere auto moet APK gekeurd worden. Bij Van den Brug kost de APK altijd € 30, inclusief verplichte metingen en afmeldkosten. Plan je de APK tegelijk met een onderhoudsbeurt, dan is de APK zelfs gratis en betaal je alleen de afmeldkosten. 

Mocht je onderhoud of reparatie nodig hebben, dan ben je bij Audi Van den Brug aan het goede adres. Herstel in onze vestigingen in Drachten of Heerenveen betekent dat je garantie krijgt en behoudt. 

Audi APK bij Van den Brug

  • Officiële Audi Service-dealer
  • € 30 all-in-tarief en toch kwaliteit en zekerheid
  • APK gratis i.c.m. onderhoudsbeurt
  • Keuze uit divers vervangend vervoer
  • 2 jaar garantie op werkzaamheden

Plan werkplaatsafspraak

Veelgestelde vragen APK

Wanneer moet mijn Audi APK gekeurd worden?

Een Audi met een bouwjaar na 1 januari 2005 moet als volgt APK gekeurd worden:
- Diesel: eerste APK-keuring als de Audi 3 jaar oud is. Daarna moet de APK-keuring jaarlijks worden uitgevoerd.
- Benzine: eerste APK-keuring als de Audi 4 jaar oud is. Daarna om de twee jaar en vervolgens jaarlijks. 
Een Audi met een bouwjaar voor 1 januari 2005 hoeft pas na 3 jaar te worden gekeurd voor APK en vervolgens jaarlijks. 

Kan ik wachten op de APK-Keuring van mijn Audi?

Natuurlijk is het mogelijk om te wachten. Houdt wel rekening met minimaal één uur wachttijd en laat ons vooraf weten dat u wilt wachten, zodat we hier rekening mee houden in de planning. Tijdens het wachten is er natuurlijk koffie, thee en WiFi beschikbaar.

Is er vervangend vervoer beschikbaar tijdens de APK?

Bij Van den Brug bieden we onze klanten verschillende opties qua vervangend vervoer. Geef bij het maken van de afspraak aan wat de voorkeur heeft.

Hoe zit het met de APK in deze tijden van Corona?

Wanneer je je auto moet gebruiken, wil je dat deze veilig is. Voor jou en voor je omgeving. Omdat er altijd iets kan zijn dat niet meer goed functioneert in je auto, heeft de overheid middels de RDW de APK-keuring verplicht gesteld. Ook in tijden van Corona. Tijdens de APK-keuring controleert onze keurmeester namelijk alle essentiële onderdelen van jouw auto op optimaal functioneren. Je kunt het dan ook zien als een extra veiligheidscheck, die bovendien wettelijk verplicht is.

Wat gebeurt er als ik mijn Audi, vanwege Corona, niet op tijd laat keuren?

De APK-keuring is wettelijk verplicht en kan al vanaf 2 maanden voor afloop verlengd worden met een jaar. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet aan deze wettelijke richtlijn houdt, krijg je een boete en de verplichting om alsnog de APK uit te laten voeren. De hoogte van deze boete bedraagt ca €150.

Let op! Deze boete ontvang je ten alle tijde en hierbij wordt geen rekening gehouden met het feit dat je auto op dit moment misschien helemaal niet op de openbare weg verschijnt.

Veroorzaak je een aanrijding met een afgekeurde of niet gekeurde auto?
Dan kan de verzekeraar zelfs besluiten dat je op dat moment niet verzekerd bent en zijn de kosten helemaal niet meer te overzien.

Wat gebeurt er als mijn Audi niet door de keuring komt?

Mocht je auto in eerste instantie niet door de APK komen, dan nemen wij contact met je op om door te spreken welke werkzaamheden/reparaties noodzakelijk zijn en welke aan te raden. Deze werkzaamheden kunnen uiteraard door ons worden uitgevoerd. Vaak zelfs dezelfde dag nog, mits jij ons hiervoor akkoord geeft. 

Wanneer je besluit om de verplichte reparaties niet uit te voeren of deze zelf of elders uit te laten voeren, zullen we je auto afkeuren voor APK. In dit geval is er een herkeuring nodig. Uiteraard ben je bij ons hiervoor van harte welkom, wel zullen we dan beide keuringen a € 30 aan je doorberekenen. Het zijn immers ook twee verschillende keuringen/keuringsmomenten.

NB Uw auto wordt gekeurd aan de hand van het kentekenbewijs. Let er daarom altijd op dat u deze meeneemt bij een bezoek aan één van onze werkplaatsen.

Plan werkplaatsafspraak