Menu
Vanaf
€ 71.900
Voorraad e-tron modellen
Audi e-tron 2019

De Audi e-tron

Audi's eerste volledig elektrisch aangedreven productie model is de Audi e-tron. Deze grote en sportieve SUV heeft een actieradius tot circa 320km en een top snelheid van 200 km/h. Kom langs en beleef de nieuwe Audi e-tron bij Van den Brug in Drachten.
 

Bekijk de veelgestelde vragen Bekijk alle Audi e-tron modellen

Afmetingen van de e-tron

De Audi e-tron heeft een lengte van 4901 millimeter, een breedte van 2043,5 millimeter (inclusief spiegels) en een hoogte van 1629 millimeter. Met deze afmetingen valt deze grote wagen van Audi in de categorie SUV.

Prijs Audi e-tron: vanaf € 71.900

De prijs van de nieuwe Audi e-tron start vanaf € 71.900. Deze nieuwe Audi e-tron 50 quattro is vanaf nu te reserveren. De Audi e-tron 55 quattro staat reeds onze showroom. Kom de e-tron bewonderen of stel jouw e-tron op maat samen in onze Customer Private Lounge bij Van den Brug of configureer online de e-tron. 

de-nieuwe-audi-e-tron-50-quattro

De nieuwe Audi e-tron 50 quattro

De volledig elektrische Audi e-tron 50 quattro zal in november dit jaar in onze showrooms in Friesland staan. Het is nu mogelijk om een een pre-order te plaatsen voor de nieuwe e-tron 50 quattro Launch edition en te profiteren van de lage bijtelling. De vanafprijs bedraagt € 71.900 en de netto bijtelling is vanaf € 280 p.m.

Lees meer of pre-order nu

de-audi-e-tron-55-quattro

In de showroom: de Audi e-tron 55 quattro

De Audi e-tron 55 quattro staat reeds in onze showroom in Drachten. Bekijk de actuele voorraad, vraag een proefrit aan of configureer de e-tron 55 quattro online. De vanafprijs bedraagt € 84.100 en netto bijtelling vanaf € 396 p.m.

​Bekijk alle e-tron modellen

Audi e-tron spiegels: virtual mirrors

Virtuele buitenspiegels

De nieuwe virtuele buitenspiegels zijn in te stellen op drie standen: snelweg, bochten en parkeren. Normaal gesproken kiest het systeem de juiste stand. Het systeem weet bijvoorbeeld dat als jij sneller dan 90 km/h rijdt, dit op een snelweg is en dan wordt de snelwegstand ingeschakeld. In deze stand wordt het beeld ingezoomd, zodat andere voertuigen groter worden weergegeven. Wanneer je je richtingaanwijzer gebruikt wordt het blikveld links of rechts zo groot mogelijk gemaakt, om de dode hoek te verkleinen. En zo gaat bij het inschakelen van de achteruitversnelling het blikveld naar beneden en zoomt het beeld meer uit. 

Audi e-tron opladen

Opladen Audi e-tron

De Audi e-tron is de eerste auto op de markt die geschikt is voor laadstations met een capiciteit van 150 kW. Wanneer de Audi e-tron wordt opgeladen bij een 'high-power' laadpunt dat gebruikt maakt van het Combined Charging System (CCS, de europese standaard), dan is hij binnen een half uur weer klaar voor de volgende etappe. Dit wordt mogelijk gemaakt door een vooruitstrevend warmtemanagementsysteem voor lithium-ion batterij, die zich in de wagenvloer bevindt. Volgens de realistische WLTP-cyclus is de capiciteit van 95 kWh voldoende voor een range van ruim 400 km.

Lees meer: Opladen A tot Z

Interieur Audi e-tron

Een interieur zonder overbodige knoppen

Het MMI touch-systeem wordt aangestuurd via twee hoge-resolutieschermen die vrijwel alle conventionele knoppen en schakelaars vervangen. Naast het luisteren naar stemcommando's houdt het navigatiesysteem ook rekening met de elektrische actieradius, het laadniveau, de verkeerssituatie en benodigde laadtijden. 

Virtual cockpit
De e-tron is standaard uitgerust met de virtual cockpit, die via het multifunctionele stuurwiel kan worden bediend. Het display heeft een hoge resolutie van 1.920 bij 720 pixels en nieuwe graphics die voorbehouden zijn aan de e-tron. 

Bewonder de e-tron

Audi e care meer informatie

Audi e-care

Bij een vooruitstrevende auto hoort vooruitstrevende service. Daarom is de Audi e-tron standaard voorzien van Audi e-care. Dit is een uitgebreid servicepakket dat ervoor zorgt dat je altijd en overal zorgeloos elektrisch kunt rijden.
 

Lees meer over Audi e-care

Audi e-tron in beeld

Making of - documentaire over de ontwikkeling en productie van de Audi e-tron

Audi e-tron preview bij Van den Brug in Drachten

Veelgestelde vragen over de Audi e-tron

Veelgestelde vragen over de Audi e-tron

Onze Audi-adviseur Richard verzamelde alle veelgestelde vragen over de Audi e-tron en deelt de antwoorden.


Wat is de actieradius van de Audi e-tron?

De Audi e-tron heeft een actieradius van circa 300 km. 's Zomers is de actieradius (gecombineerde stad- en snelweg-kilometers) circa 329 km en 's winters 278 kilometer. Het maximale aantal kilomters volgens de WLTP testsystematiek bedraagt 417 kilometer. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.


Wat is de prijs van de Audi e-tron?

De prijs voor een Audi e-tron start bij €84.100. Dit is de consumentenadviesprijs, inclusief 6 jaar gratis onderhoudsinspecties en APK, rijklaarmaak- en andere bijkomende kosten.


Wat zijn de afmetingen en het gewicht van de Audi e-tron?

De Audi e-tron heeft een lengte van 4901 millimeter, een breedte van 2043,5 millimeter (inclusief spiegels) en een hoogte van 1629 millimeter. De wielbasis bedraagt 2928 milimeters en een gewicht (masse leeg) van 2490 kg. Met deze afmetingen valt het model in de categorie SUV en qua formaat tussen de Audi Q5 en de Q7.


Wat is het energieverbruik van de e-tron?

Bij gecombineerde stad- en snelweg-kilometers is het verbruik 26.1 kWh/100km in de winter. In de zomer is dit bij gecombineerde tad- en snelweg-kilometers 19.7 kWh/100km.


Hoe lang duurt het laden van de Audi e-tron?

Opladen kan op diverse manieren. Standaard wordt de Audi geleverd een mobiel oplaadsysteem met een laadcapaciteit van 2,3 kW (230 Volt) en 11 kW (400 volt, 3-fasen). Bij de tweede optie duurt opladen zo'n 8,5 uur. Optioneel is het laadsysteem met 22 kW laadcapaciteit. Snelladen tot 150 kW is eveneens mogelijk. De batterij is 80% opgeladen in een half uur. Hoe snel de auto oplaadt hangt af van de oplaadpaal die gebruikt wordt en wat het maximale laadvermogen van de auto is.


Audi e-tron autovlog Friesland Lease

Collega Sandra van Veen-Hendriks van Friesland Lease vertelt in deze autovlog over haar bevindingen met de Audi e-tron.


Bekijk alle Audi e-tron modellen

Audi Van den Brug

audi-vandenbrug-about-us

Gevestigd in Drachten en Heerenveen

Van A1 tot A8 en Q8; in onze dealer-showroom te Drachten vindt u de nieuwste modellen. Uiteraard zijn een proefrit en advies op maat service van de zaak. 
Maximaal rijplezier en goed onderhoud gaan hand in hand. Daarom staan in onze Audi Service-werkplaatsen in Drachten en Heerenveen de beste monteurs voor u en uw Audi klaar. En zijn we er ook als u onverhoopt met pech staat.

Daarom Audi Van den Brug

Onze 7 zekerheden

Al sinds 1923 worden we bij Van den Brug gedreven door rijplezier. Daarom staan we elke dag klaar voor u en uw Audi, ook buiten reguliere openingstijden.

BIj Audi Van den Brug bent u zeker van:

Vestigingen
Drachten
Heerenveen

Audi Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • Audi 
  • Audi selectie Plus
  • Audi Service

De Lange West 96
9201 CH Drachten
0512 - 74 88 00


Openingstijden en routebeschrijving

Audi Service-dealer in Heerenveen

Tevens dealer voor:

  • Volkswagen - Verkoop en Service
  • SEAT - Verkoop en service
  • ŠKODA - Verkoop en Service 
  • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service 

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving