Audi A6 e-tron concept

De volgende stap in de e-volutie

Dat de toekomst van autorijden volgens Audi elektrisch is lijkt wel duidelijk. Met de Audi A6 e-tron laat Audi zien dat grote stappen snel gemaakt kunnen worden, letterlijk. 

De Audi A6 e-tron is herkenbaar als e-tron door zijn opvallende gesloten grille. Daarnaast kun je signaturen meegeven aan de verlichting om de herkenbaarheid nog groter te maken. Dat verlichting steeds beter en helderder wordt, blijkt uit het feit dat de verlichting ook als projector kan dienen. Audi claimt dat je kan gamen met je smartphone terwijl je aan het laden bent, en de beelden projecteer je dan op de muur. Toekomst? Ja, maar die is dichterbij dan je denkt.

PPE-platform

Audi en Porsche hebben samen gewerkt aan de ontwikkeling van Premium Platform Electric, een flexibel platform voor auto's van formaat. Dit platform is geplaatst tussen de assen. Daardoor ontstaat een langere wielbasis en een kortere overhang. Daarnaast ontstaat in het interieur meer ruimte en wordt het rijgedrag verbeterd door o.a. een lager zwaartepunt. Dit is al meer dan genoeg reden voor deze aanpak, maar hier stopt het niet.

Het nieuwe platform biedt ook de flexibiliteit om breed inzetbaar te zijn. De grootte van accupakketten kan hiermee eenvoudig worden aangepast om aan de wensen van klanten tegemoet te komen. De Audi A6 e-tron beschikt bijvoorbeeld over een accupakket met 800-voltlaadtechnologie. Laden met 270kW wordt dan mogelijk. Dat wil zeggen dat je in 10 minuten tot 300 km actieradius kan laden. De Audi A6 e-tron kan een accupakket herbergen met een actieradius tot 700 kilometer, conform WLTP-norm. Dat is een mooie sprong vooruit in elektrisch rijden wat ons betreft.

Audia6e Tronconcept11 (Large)

Audi A6 e-tron nieuws

Audi A6 e-tron concept, wij zijn onder de indruk! Een ontwerp om je vingers bij af te likken met ongekende mogelijkheden voor een elektrische auto.

Interesse in de A6 e-tron?

Leuk dat je interesse hebt in de Audi A6 e-tron. Om je belangstelling kenbaar te maken kun je je gegevens hier achter laten. We informeren je graag over het laatste nieuws.