Een frisse kijk vanuit je Audi

Nu airco onderhoud vanaf €139 incl. geurbehandeling

Maak een afspraak

Audi airco-onderhoud

Optimaal rijcomfort en een verkoelend briesje door je Audi, terwijl je onderweg bent naar mooie avonturen. Dat wil jij toch ook?

Voorkom muffe luchtjes en bacterie/schimmelvorming in het aircosysteem van je Audi en laat deze regelmatig door onze in Audi gespecialiseerde monteurs nalopen en onderhouden.  

Voor airco onderhoud en service van je Audi kun je terecht bij de Audi Service vestigingen van Van den Brug in Heerenveen en Drachten.

Uitgebreid airco-onderhoud vanaf € {aircoservice-prijs-2016}

Airco-onderhoud wordt vaak vergeten, maar door gebruik en gedurende de jaren verliest het airco-systeem vloeistof/ koudemiddel (gemiddeld ca 10% per jaar). Hierdoor verliest de airco aan capaciteit en kan de compressor kapot gaan. Bovendien verbruikt een slecht onderhouden auto-airconditioning tot maar liefst 40% meer energie en kan er door verstoppingen een slecht functionerende airco ontstaan. 

Als Audi Service-dealer adviseren we je om minstens eens per drie jaar een airco-onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hiermee voorkom jereparatiekosten en een ongezond klimaat in je Audi. 

2017 Audi Aircocheck Vandenbrug Nieuw Test

Plan je airco-onderhoud in onze werkplaatsplanner

Aircocheck voor € 25 of gratis bij regulier onderhoud

Twijfel je of er wel onderhoud of een anti-geurbehandeling nodig is voor de airco van je Audi?
Maak dan gebruik van de Audiaircocheck. Hierbij controleren we je airco middels een korte checklist, waarbij gekeken wordt of deze service of onderhoud nodig heeft.

Mochten er problemen geconstateerd worden, dan bespreken onze service-adviseurs deze met jou. Met jouw toestemming kunnen onze Audi-monteurs de geconstateerde mankementen aan de airconditioning aanpakken.

Tips voor een goed werkende airco

TIP 1 Een goed werkend aircosysteem is veiliger en beter voor jouw gezondheid. Van den Brug adviseert daarom om regelmatig (circa een keer per jaar) de airconditioning van jouw Volkswagen te te laten controleren en waar nodig reparatie of onderhoud uit te laten voeren. 

TIP 2 Bespaar tijd en kosten: Combineer de airco-onderhoud met bijvoorbeeld de APK, Audi winter- of zomercheck, bandenwissel of de onderhoudsbeurt (de grote of kleine beurt) van jouw Audi.

Een intensieve airco-geurbehandeling verwijdert stank, schimmels en bacteriën

We adviseren je om een airco-geurbehandeling uit te laten voeren wanneer de airco van jouw Audi stinkt . Door deze intensieve reiniging van het hele airco-systeem verdwijnen namelijk niet alleen de vieze luchtjes, maar ook bacteriën en schimmels uit bijvoorbeeld de leidingen en airco-verdamper van je Audi.

Na de geurbehandeling ruikt jouw airco weer voor lange tijd fris en is de binnenkomende lucht gezonder.
We raden je daarom aan om eens per twee jaar een airco-geurbehandeling uit te laten voeren. 

Let op! De airco-geurberhandeling is een op zichzelf staande werkzaamheid a € 39 en geen vast onderdeel van het airco-onderhoud. 

Combineren met ander Audi onderhoud?