Alarm en voertuigvolgsysteem inbouwen bij je Audi

Bij aankoop van een nieuwe Audi met een aanschafwaarde boven de €50.000 vereist je autoverzekering vaak dat deze nieuwe auto voorzien is van een auto-alarm en/of voertuigvolgsysteem. Dit uiteraard ter preventie van eventuele diefstal, leegroof of braakschade. Bij Van den Brug ontzorgen we graag en helpen we je bij de installatie en montage van dit alarmsysteem in je auto. Zodat jij bij aflevering meteen met je nieuwe auto, voorzien van alle benodigde beveiligingssystemen, onze showroom uitrijdt.

Als erkend Audi dealer bouwen we bij Van den Brug auto-alarmen bij onze merken (Audi, Volkswagen, Škoda en SEAT) in. Daarbij zijn we CCV gecertificeerd alarmdealer (voorheen Kiwa SCM), waardoor alle door ons ingebouwde alarm en voertuigvolgsystemen voorzien zijn van een kwaliteitskeurmerk, certificaat en garantie. 

Op deze pagina informeren we je met plezier alle tarieven, voordelen en veelgestelde vragen over de alarmsystemen die wij bij Van den Brug voor je Audi kunnen leveren.

Kies voor zekerheid bij Van den Brug

  • Alle kennis van Audi, dus de beste match
  • Montage en installatie vóór aflevering
  • Extra scherpe verzekeringspremies bij Audi Bank en Volkswagen Bank
  • Assistentie en hulp, dag en nacht
  • Specialisatie in alarm-inbouw Audi, Volkswagen, Škoda en SEAT
  • 5 jaar garantie op alle inbouwwerkzaamheden
  • Voorzien van alle kwaliteitskeurmerken en certificaten
Audi Occasions Friesland

Veelgestelde vragen

Welke SCM alarmklassen zijn er?

Sinds jaar en dag is vanuit autoverzekering en/of leasemaatschappijen bij voertuigen boven een bepaalde cataloguswaarde een daarbij vastgestelde alarmklasse verplicht. Voor controle en toezicht hierop is destijds het keurmerk VbV, beter bekend als Kiwa SCM, opgericht. Sinds begin 2019 is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de nieuwe eigenaar van dit voormalige keurmerk, dat nu de naam Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging draagt.

 

In totaal (er)kent het CCV zes alarmklassen, die we hieronder met alle plezier kort toelichten:
Klasse 1: startonderbreker Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startonderbreker met twee automatisch ingeschakelede blokkeringen, waardoor dit voertuig niet op eigen kracht verplaatst kan worden
Klasse 2: startonderbreker + inbraakdetectie met alarm
Klasse 3: Alarmsysteem met hellingshoekdetectie  klasse 2 + hellingsdetectie, waarbij het alarmsysteem ook de startmotor zal onderbreken bij alarmdetectie. Zie ook uitgebreide uitleg hieronder.
Klasse 4: Voertuigvolgsysteem Uitbreiding op bovengenoemde systemen, waarmee het voertuig ook na diefstal terug is te vinden. Lees ook uitgebreide toelichting hieronder
Klasse 5: Combinatie van en koppeling tussen klasse 3 en voertuigvolgsysteem

Peilzender: terugvindsysteem Deze beveiligingsklasse zorgt ervoor dat een voertig binnen 24 uur in Nederland teruggevonden kan worden.
KE01 Keyless Secure: Het beveiligen van autosleutels tegen een relay attack.

Wat is alarmklasse 3 en welke voordelen biedt dit?

Wie op zoek is naar een SCM (voorheen Kiwa) alarmklasse 3 voor zijn of haar nieuwe auto, bedoelt een alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Dit klasse 3 alarm bestaat uit een startonderbreker (klasse 1), driedubbele detectie en alarmsignalering in beeld en geluid.

Zo signaleert alarmsysteem klasse 3 driedubbel middels interieurdetectie, omtrekdetectie en hellingshoekdetectie. Wanneer hier verdachte omstandigheden gedetecteerd worden, vindt signalering plaats middels een (gecodeerde) noodstroomsirene en optische signalering (veelal knipperende verlichting).
Een alarm klasse 3 is niet gekoppeld aan de alarmcentrale en het alarm dient handmatig uitgezet te worden, wanneer je de auto van het slot afhaalt. Het automatisch (laten) inschakelen van het alarmsysteem is wel toegestaan.

Wat is alarm klasse 4? En wat doet een voertuigvolgsysteem?

Alarmklasse 4 is een voertuigvolgsysteem-beveiliging, geCombineerd met een startonderbreker. Bij Van den Brug monteren we hiervoor het uiterst betrouwbare en zeer compacte Mi50. De Mi50 is een door het SCM gecertificeerd voertuigvolgsysteem, dat voldoet aan alle door verzekering- en leasemaatschappijen gestelde officiële eisen bij voertuigen boven een bepaalde cataloguswaarde of auto's die diefstalgevoelig zijn. Daarnaast biedt dit voertuigvolgsysteem alle functionaliteiten voor een optimaal wagenparkbeheer, voertuigbeveiliging en ritregistratie met Keurmerk RRS (Keurmerk RitRegistratieSystemen).
LET OP! De installatie van de Mi50 kan en mag alleen plaatsvinden bij en door gecertificeerde dealers, zoals Van den Brug, EN bij een voertuig met een fabrieks-af/ merkorigineel alarm. Onze monteurs hebben een training gevolgd en weten hoe ze het systeem kunnen testen, controleren en activeren. Uiteraard wordt de Mi50 verborgen weggewerkt en heeft het voertuigvolgsysteem geen enkele invloed op de al aanwezige elektronica. Het dienstenpakket van dit Mi50-voertuigvolgsysteem kun je overigens tegen meerkosten verder laten uitbreiden met bijvoorbeeld ritkeuzeschakelaar zakelijk - privé (MiClassify), Paniekhulp, persoonsidentificatie (MiReader).

NB Bij achteraf inbouw van een klasse 3 alarm en voertuigvolgsysteem om te komen tot klasse 5 alarm na koppeling van beide systemen, zal er worden gekozen voor een ander, maar met Mi50 vergelijkbaar, voertuigvolgsysteem.

Wat is CCV/SCM KE01 Keyless Secure?

De meeste verzekeraars en leasemaatschappijen eisen steeds vaker aanvullende beveiliging om auto's met Keyless entry/start tegen diefstal te verzekeren. CCV/SCM heeft onder de naam KE01 een keuringseis opgesteld die vanaf 1 januari 2021 is ingegaan. Om het CCV/SCM certificaat te waarborgen is het noodzakelijk om beide sleutels te beveiligen tegen relay attack. Het CCV/SCM heeft een lijst geproduceerd met voertuigen waarvoor een KE01 aanvullende maatregel noodzakelijk is. Ten behoeve van bovenstaande is er door Van den Brug gekozen voor Keyless Secure oplossing. Keyless Secure is een hightech chip die in de autosleutel wordt aangebracht. De chip zorgt ervoor dat de autosleutel, zodra deze ergens stil ligt, na vijf minuten stopt met het zenden van een signaal: de sleutel is inactief. Pas als de sleutel weer is opgepakt en beweegt, wordt het signaal geactiveerd.

Bekijk onze nieuwste Audi modellen

Alle Audi modellen