Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Bandenwissel | bandenopslag | nieuwe banden kopen

Wissel je autobanden en ga veilig op weg!

De veranderingen van seizoen zijn goed zichtbaar en dat betekent ook dat het weer tijd voor de bandenwissel wordt! Bij Van den Brug vinden we het belangrijk dat jij en je bijrijder(s) veilig op weg kunnen. Om maximale grip op de weg te houden raden wij aan om tijdig winter- of zomerbanden onder de auto te monteren.

Voorkom lange wachttijden en plan direct een afspraak in.

Plan nu de bandenwissel
 

Van bandenwissel tot bandenhotel | Prijzenoverzicht

Werkzaamheden Prijs
Band vervangen € 25
Bandenwissel | Complete set zonder opslag € 39
Bandenwissel | Complete set met opslag  € 89
Bandenwissel | 4 losse banden zonder opslag € 89
Bandenwissel | 4 losse banden met opslag € 139

Sla je zomer-/winterbanden op in ons bandenhotel

Na een bandenwissel in het voor- en najaar, bieden we de mogelijkheid om voor slechts € 50,- de gedemonteerde zomer- of winterbanden/ wielenset te laten verblijven in ons bandenhotel. Hier worden autobanden in optimale omstandigheden opgeslagen, zodat de banden bij de volgende bandenwissel meteen in de juiste conditie zijn.
Ook mooi meegenomen: dit scheelt thuis ruimte en voorkomt heel wat gesleep met èn kans op beschadigingen aan de autobanden. Immers, met de banden in ons bandenhotel heb jij er geen omkijken naar.

nieuwe-autobanden-kopen-in-webshop-vandenbrug

Nieuwe autobanden vind je in onze banden-webshop

In onze online bandenshop vind je een uitgebreid assortiment en de voor uw auto het meest geschikte band inclusief de prijzen. Of het nu gaat om een zomerband, winterband of allseason. Met keuze uit diverse bandenmerken, zoals Continental, Uniroyal, Michelin, Bridgestone en Goodyear.

Twijfel je of je daadwerkelijk de juiste band hebt geselecteerd? Of wil je meer weten over een bepaalde band? Laat het onze service-adviseurs of magazijnmedewerkers weten. Zij helpen je graag op weg.

 Ga naar onze bandenwebshop

​Wanneer zijn winterbanden verplicht?

Hoewel winterbanden in Nederland en België niet verplicht zijn, gelden er in de door ons omringende landen wel dergelijke wet- en regelgeving. Zo is het in Duitsland en Oostenrijk verplicht om je aan te passen aan de winterse omstandigheden. Als je in deze landen niet met winterbanden rijdt, kan dit ervoor zorgen dat je bij een ongeluk aansprakelijk wordt gesteld. Deze zelfde wet- en regelgeving geldt op diverse locaties in andere wintersportlanden zoals Frankrijk, Italië, Zwitserland en Tsjechië. Neem dus geen risico als je deze winter met de auto op wintersport gaat.

​Complete lichtmetalen wintersets | Vanaf € 595,-

Wil je jouw winterbanden direct op mooie lichtmetalen velgen? Dan profiteer je nu van extra scherp geprijsde wintersets met prijzen vanaf €595,-. Ga deze winter veilig én stijlvol de weg op. De keuze is reuze, want we hebben flink ingekocht. Dus vraag bij jouw vestiging welke lichtmetalen winterset (velgen + winterbanden) we voor jouw auto hebben liggen of kunnen regelen.

Bekijk onze actuele voorraad | banden en velgen


TIP: regel ook meteen van die handige rubberen (vloer)matten
Niets zo vervelend als modder of bladeren op je stoffen automatten. Want voor je het weet, is het interieur van je auto smerig. Met nat herfstweer of winterse neerslag is vuiligheid in je auto zo gebeurd.
Bij Van den Brug hebben we daarom de oplossing voor je ingekocht: rubberen matten, voor zowel bestuurder, bijrijder of passagiers achterin. En wat te denken van een rubberen bagagemat. Eenvoudig te reinigen en makkelijk te bevestigen en te verwijderen. Ideaal dus voor de natte en koude maanden van het jaar.

De prijzen zijn scherp, maar de voorraad beperkt en OP=OP!  

Bekijk onze actuele voorraad | rubberen matten, etc 
 

Wanneer zijn (welke) sneeuwkettingen nodig?

In diverse wintersportgebieden wordt aangeraden of zelfs verplicht om sneeuwkettingen mee te brengen. In extreme winterse weersomstandigheden bieden sneeuwkettingen namelijk meer grip op gladde ondergronden en bergweggetjes.
Wanneer deze sneeuwkettingen dus daadwerkelijk in gebruik moeten worden genomen, is het fijn wanneer thuis de juiste voorbereidingen zijn getroffen. Let dus goed op of de juiste sneeuwkettingen aanwezig zijn.

Zoveel auto's en banden, zoveel sneeuwkettingen. Waar op letten?
De juiste maat sneeuwketting voor jouw auto is namelijk van veel factoren afhankelijk. Let hierbij niet alleen op de bandenmaten van je winterbanden, maar ook op de fabrieksvrijgave van je auto. De fabrieksvrijgave zijn de richtlijnen vanuit de fabrikant, waarmee je voorkomt dat de sneeuwkettingen schade aanbrengen aan je voertuig, denk aan wielkasten en ABS. Deze gegevens zijn terug te vinden in het instructieboekje.

Welke type sneeuwkettingen zijn er op de markt te krijgen?
- traditionele sneeuwketting
- sneeuwkettingen speciaal voor lichtmetalen velgen 
- sneeuwkettingen voor SUV's
- zelfspannende en/of zelfcentrerende sneeuwkettingen
NB Bij afwijkende bandenmaten is als alternatief soms een loopvlaksneeuwketting mogelijk. 

Boekje kwijt of vragen wat nu de beste sneeuwketting is voor jouw auto? 
Onze collega's helpen je graag met het uitzoeken van de juiste sneeuwkettingen en kunnen je eveneens adviseren bij de keuze voor het type sneeuwketting. Klik hier voor een overzicht en de contactgegevens van onze vestigingen.  
 

Dé Friese dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Met 5 vestigingen door heel Friesland en méér dan 95 jaar ervaring ontdek je bij ons Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens als eerste. Maar ook voor het onderhoud en reparatie van jouw Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA of Volkswagen Bedrijfswagen staan we voor je klaar. Dag en nacht.

Ons familiebedrijf werd in 1923 in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werd Van den Brug Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 541 330


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

De Lange West 98
9201 CH Drachten


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • SEAT - Verkoop en Service
 • ŠKODA - Verkoop en Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service
 • Audi - Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service 
 • SEAT - Service
 • ŠKODA - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving