Audi RS Q8

Sporty Q

Een echte alleskunner, dat is de Audi RS Q8. Een ruime SUV die over de volle breedte inzetbaar is. Of het nou om sportief rijden gaat, of om een lange reis naar je vakantiebestemming. De RS Q8 kan het allemaal

Zoals je van een ruime SUV mag verwachten reis je in een ruim interieur. En omdat dit een echte RS is ontbrekende sportieve elementen niet.

Sensatie op afroep

De 4-liter V8-TFSI-motor in de Audi RS Q8 levert 600 pk. Die kracht bereikt via de 8-traps tiptronic automaat en de quattro permanente vierwielaandrijving het asfalt. Een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden gaat nooit vervelen.

Tegelijkertijd is dit een auto van zijn tijd, getuige de 48-volt mildehybridetechniek voor extra efficiency. Daarnaast is er de cylinder-on-demand-technologie, die bij lagere motorbelasting vier cilinders op non-actief stelt en zo brandstof bespaart. 

A1914657 Large (Large)

Interesse? Neem contact op met Audi Van den Brug

Slimme prestaties

Een enorm vermogen is een ding, die kracht daadwerkelijk gebruiken iets anders. Daarom heeft de Audi RS Q8 om te beginnen quattro permanente vierwielaandrijving, die naar wens is uit te breiden met een sportdifferentieel. In dat geval zorgt torque vectoring ervoor dat het aandrijfkoppel per wiel is te doseren.

Daarnaast is er de standaard ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering met speciale RS-setup. Ook standaard is vierwielbesturing, voor extra wendbaarheid en stabiliteit. De optionele elektromechanische rolstabilisatie doet er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek en dat voel je vooral in bochten.

Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select. Onder de ‘RS Mode’-stuurknop zit een technische configuratie die met één keer indrukken is op te roepen. Tot slot wijzen we je erop dat de topsnelheid van de Audi RS Q8 optioneel is te verhogen van 250 km/h tot 305 km/h.

A1916433 Large (Large)
A1914715 Large (Large)

Dynamisch design

De Audi RS Q8 laat duidelijk zien wat hij in huis heeft. Een speciale RS-aankleding legt de focus onmiskenbaar op zijn sportieve inborst. De karakteristieke achterkant oogt dynamisch door de toepassing van een glanzend zwart diffusorgedeelte met koolstofvezel dwarsverbinding en de kenmerkende ovale RS-uitlaatsierstukken.

De RS-spoiler bovenaan de achterklep genereert op hogere snelheid extra neerwaartse druk. Van opzij bezien zijn het de dalende daklijn, de wielkastverbredingen en de RS-side skirts in carrosseriekleur die de kracht van de Audi RS Q8 benadrukken. Aan de voorzijde vertellen de honingraat grille, de RS-bumper met grote luchtinlaten en voorspoiler alsmede de koolstofvezel grille-omkadering een duidelijk verhaal.

Het sportieve design wordt binnen doorgetrokken met standaard sportstoelen met gepreegde RS-logo’s en een slank dashboard voorzien van horizontale lijnen om de ruimtelijkheid te benadrukken.

Interesse? Neem contact op met Audi Van den Brug

Stel jouw Audi samen

Innovatie, design en sportiviteit komen samen in een Audi RS Q8. Alles wat Audi leert op het circuit komt terug in jouw toekomstige auto. Daarnaast stelt Audi iedere Audi RS Q8 samen conform de wensen van onze klanten. Een Audi RS Q8 is dus echt jouw Audi.

Omdat we begrijpen dat je je nieuwe Audi RS niet van een computerscherm wil kopen heeft Audi Van den Brug de Customer Private Lounge. In de lounge stellen we samen met de klant hun nieuwe Audi samen om deze vervolgens tot leven te brengen op het grote scherm. Zo ervaar je de door jou samengestelde Audi in de meest natuurlijke omgeving. En moet je wachten tot jouw eigen Audi klaar staat? Dan kun je thuis nog een nagenieten van de beelden.


Of kom langs bij Audi Van den Brug:

De Lange West 96, 9201 CH Drachten

2017 Audi Showroom Customer Private Lounge Vandenbrug 5

Audi Van den Brug Drachten

Audi Van den Brug is de dealer voor liefhebbers van Audi. Met onze ruime ervaring dé dealer voor jouw nieuwe of gebruikte Audi. 

Ook verzorgen we graag het onderhoud van jouw Audi. Onze merkgetrainde monteurs kennen jouw auto van binnen en van buiten. Onderhoud in vertrouwde handen dus. En op ons onderhoud krijg je garantie om dat te onderstrepen!

Kom eens langs in onze showroom in Drachten en bekijk de nieuwste modellen. Of maak een afspraak voor een videogesprek met één van onze verkoopadviseurs en bekijk de Audi van jouw keuze terwijl we alle vragen beantwoorden. 

Niet zo sportief, maar zeker een mooi alternatief is de Audi Q8.