Elektrisch. En nog zoveel meer dan dat

Maak kennis met de Audi e-tron GT

Future is an attitude

De Audi e-tron GT laat zien dat elektrisch rijden alles behalve saai is. Een echte gran turismo met bijbehorende afmetingen en een wielbasis van maar liefst 2,90 meter. 

In het ontwerp is alles gedaan om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden, en dat is gelukt. Voor hoge snelheden krijgt de e-tron GT een automatische spoiler aan de achterzijde voor extra stabiliteit. 

En alsof de e-tron GT niet voldoende is brengt Audi ook een RS-versie op de markt, de RS e-tron GT. Naast opvallende RS-details wordt deze uitvoering voorzien van een nog krachtigere aandrijving. 

Audi e-tron, 100% elektrisch

De Audi e-tron GT is een vierdeurs Coupé met een lange wielbasis, hij heeft de proporties van een klassieke gran turismo en is overgoten met modern Audi-design.

Deze sportwagen is voorzien van de beroemde Audi quattro-vierwielaandrijving, met de onovertroffen kracht van elektrisch. Het slanke, langgerekte silhouet met de Coupéachtige daklijn borduurt voort op de Sportback-filosofie, nu met een groter aandeel voor het passagiersgedeelte. De e-tron GT is moderne poëzie.

Onze collega Marco vertelt je er alles over in de video.

 • 350 kW (476 PK), 440 kW (598 PK) voor de RS.
 • Topsnelheid 245 km/uur, 250 km/uur voor de RS.
 • 0-100 in 4,1 seconden, in 3,3 seconden voor de RS.
 • 19-21" aerodesign velgen
 • Krachtige Quattro-techniek
 • Meer over de Audi RS e-tron GT vindt je hier
BLK Audirsetrongt 64 (1)

Ideale aerodynamica maakt stijlvolle stroomlijn

Hoe gunstiger de aerodynamica, hoe lager het stroomverbruik uitvalt en des te meer kilometers je op een acculading rijdt. Zo vermindert de speciale vorm van de voorklep ongewenste luchtwervelingen en zelfs het aerodynamische design van de 21 inch velgen helpt om de luchtweerstand te verlagen. Bovendien creëert het wielontwerp een verkoelend effect voor de remmen. Onderaan de achterkant geleidt een grote diffuser de luchtstroom. Ook het relatief lage autogewicht heeft een gunstige impact op verbruik en actieradius. Dat is bereikt dankzij de toepassing van aluminium in Combinatie met staal en een koolstofvezel dak.

De Audi e-tron GT heeft een krachtige elektrische aandrijflijn met quattro-techniek. Elke wielas heeft zijn eigen synchrone motor met permanente magneet. Het resultaat is vierwielaandrijving.

De verdeling van de aandrijfkracht is elektronisch geregeld, zowel per as als per wiel. Hierdoor is de tractie optimaal. De platte accu die als het ware tussen de assen is uitgesmeerd, geeft de Audi e-tron GT een laag zwaartepunt. Tel daar de permanente vierwielaandrijving bij op en je bent verzekerd van een uitstekende rijdynamiek en levendigheid, gepaard met een geweldig weggedrag.

BLK Audirsetrongt 35

Audi introduceert nieuwe remmen

BLK Audirsetrongt 68 (Large)

Met de introductie van de Audi e-tron GT brengt Audi ook nieuwe remmen op de markt. Deze remmen zijn voorzien van wolfraamcarbide. Ten opzichte van reguliere remmen zijn deze remmen maar liefst 30 procent slijtvaster. Daarnaast produceren deze remmen 90 procent minder remstof.

Kies je ervoor de RS e-tron GT aan te schaffen, dan wordt deze standaard geleverd met de nieuwe remmen.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor de beste remprestaties met keramische remmen. Deze optie is er voor beide uitvoeringen. 

e-tron nieuws

De nieuwe Audi Q4 heeft meer vermogen, een grotere actieradius tot 547 km, en snellere laadtijden en een kenmerkend nieuw geluid. Lees meer!

De eerste beelden van het interieur van de Audi Q6 e-tron bekend. De nieuwe Audi Q6 e-tron wordt dit jaar nog op de markt gebracht! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Vandaag maakt Audi de eerste details bekend van de Audi Q6 e-tron. De nieuwe Audi Q6 e-tron wordt dit jaar nog op de markt gebracht! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Bekijk de beschikbare e-tron GT modellen

De Audi e-tron GT bij Van den Brug

Van A1 tot A8 en Q8; in onze digitale showroom vind je de nieuwste modellen. Staat jouw auto in onze showroom in Drachten? Dan zijn een proefrit en advies op maat natuurlijk service van de zaak. 
Maximaal rijplezier en goed onderhoud gaan hand in hand. Daarom staan in onze Audi Service-werkplaatsen in Drachten en Heerenveen de beste monteurs voor jou en jouw Audi klaar. En zijn we er ook als je onverhoopt met pech staat.

Daarom kies je Van den Brug

 • Gedreven door rijplezier sinds 1923
 • Dé Audi dealer van Friesland
 • Jouw e-tron GT gratis geleverd op elke locatie in héél Nederland
 • Meer dan 100 jaar ervaring met inkoop, verkoop en onderhoud
 • Fries familiebedrijf met vijf vestigingen in Friesland