Menu

Terugroepactie EA189-dieselmotoren

Gepubliceerd op 7 april 2016

Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over de terugroepacties van de bij de NOx-situatie betrokken dieselmotoren.

Als de (service-)dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens in Friesland, begrijpen we bij Van den Brug dat u vragen heeft over de bij de NOx-situatie betrokken dieselmotoren. Daarom vindt u hieronder aanvullende informatie.

Weten of uw auto in aanmerking komt voor deze dieselterugroepactie?
Op de verschillende merkensites vindt u altijd de meest actuele informatie. Hier kunt u tevens door invoer van het chassisnummer controleren of er op uw een update van toepassing is. 

​Doe de chassisnummer-check!

Waarom deze EA189-terugroepactie?

Volkswagen AG heeft een technische oplossing ontwikkeld voor de bij de NOx-situatie betrokken TDI motoren (EA 189). De onregelmatigheden bij de 1.2 TDI- en 2.0 TDI-motoren worden aangepast door middel van een software-update. Bij de 1.6 TDI-motor bestaat de oplossing uit een software-update en het aanbrengen van een zogenaamd stromingsrooster. 
Samen met Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens, werken we nu aan de gefaceerde uitrol en daadwerkelijke uitvoering van deze specifieke terugroepactie.

Wanneer ontvang ik een oproep?

Als uw voertuig betrokken is bij deze terugroepactie zal Volkswagen (of resp. Audi, SEAT of ŠKODA) Nederland u een brief sturen. Deze brieven worden gefaseerd verzonden op basis van de vrijgegeven updates. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken bij de merkdealer.

LET OP! U ontvangt automatisch een oproep, zodra de aanpassing voor uw auto beschikbaar is.
 

Wat mag u van Van den Brug verwachten?

Vanuit Volkswagen AG wordt er alles aan gedaan om uw vertrouwen volledig terug te winnen. Bij Van den Brug gaan we, zoals u dat van ons gewend bent, tot het uiterste voor u en uw auto. Indien er een update nodig is voor uw auto, zult u te zijner tijd automatisch een persoonlijk bericht ontvangen. 

NB De huidige, nieuwe generatie Euro 6-dieselmotoren, zijn volledig conform de daarvoor geldende regels. Op de vraag van leaserijders of de afwijking in uitstoot van de betrokken motoren gevolgen kan hebben voor de bijtelling, heeft het ministerie van Financiën besloten dat er voor bestaande contracten niets verandert aan deze bijtelling.

Van den Brug: sinds 1923

Alweer bijna 100 jaar geleden startte ons familiebedrijf, gedreven door rijplezier. Zo zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Al snel gevolgd door het dealerschap van VW Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.
Onze passie voor bewegingsvrijheid is besmettelijk gebleken, want vandaag de dag vind je Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service
 • Das Welt-occasions

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service 
 • Onderhoud en reparatie

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt (occcasions)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving