Menu

Nieuwe Touareg zomer 2018 leverbaar, nu bestelbaar vanaf €79.750*

Gepubliceerd op 16 mei 2018

De grootste SUV van Volkswagen krijgt een nieuwe generatie; de vernieuwde Touareg is een statement op het gebied van innovatie, rijdynamiek en comfort. Deze zomer in den lande en leverbaar, maar  nu al te bestellen. 

De vernieuwde Volkswagen Touareg in highlights:

Grootste Volkswagen SUV nog groter en ruimer, maar ook 106 kg lichter

De derde generatie van het Volkswagen vlaggenschip is in aantocht; de nieuwe Touareg met zijn fraaie design, ongekende comfort, hoogstaande rijdynamiek en vooruitstrevende techniek en assistentiesystemen beleeft nog deze zomer zijn marktintroductie in Nederland. Bij Van den Brug geven wij -als Volkswagen-dealer met showrooms in Drachten, Heerenveen en Sneek-  u daarom nu alvast een kijkje achter de (bestuurders)deur en onder de kap en vertellen we alvast iets over de Innovision Cockpit, actieve vierwielsturing en 4-corner luchtvering.  

De nieuwe generatie Touareg is  44mm breder en 77 mm langer dan zijn voorganger, waardoor ook de bagageruimte is toegenomen met 113 liter extra inhoud. Dit laatste op basis van de ruimte tot de leuning van de achterbank. Deze bagageruimte is uitgerust met elektrisch in-/uitrolbare afdekking.
Overigens is het gewicht van de nieuwe Touareg niet toegenomen, maar zelfs 106 kg lager dan zijn vorige generaties. Dit doordat het carrosserie voor 48% is opgetrokken uit aluminium.

Download Brochure  |  Download prijslijst

exterieur-nieuwe-touareg-vernieuwd-zomer-2018-bij-volkswagen-dealer-vandenbrug-in-friesland

Diverse V6-motoren, DSG (automaat) en 4MOTION

Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION (diesel) | 170 kW/ 231 pk | Nu al bestelbaar vanaf € 79.750*
Touareg 3.0 V6 TDI 4MOTION (diesel) | 210 kW/ 286 pk | Nu al bestelbaar vanaf € 89.750*

Touareg 3.0 V6 TSI (benzine) | 250 kW/ 340 pk | Prijzen/bestelbaar naar verwachting juli 2018
Touareg 4.0 V8 TDI 4MOTION (diesel) | 310 kW/ 421 pk | Prijzen/bestelbaar naar verwachting februari 2019

De nieuwe Touareg wordt deze zomer leverbaar met drie verschillende 3.0 liter turbomotoren, zowel TSI (benzine) als TDI (diesel), variërend van 170 kW/ 231 pk tot 250 kW/ 340 pk. Allemaal uitgerust met 8-tiptronic automaat en standaard voorzien van: 18 inch lichtmetalen velgen, elektrisch bedienbare achterklep, LED-verlichting voor en achter, Adaptive Cruise Control, Front Assist, Park Distance Control (parkeersensoren) voor en achter, Lane Assist, 'Discover Pro' radio-, navigatie- en multimediasysteem en Car-Net (diverse online en mobiele diensten). 

Meerprijs voor uitvoeringspakketten en fraaie optiepakketten: 
> Elegance | lederen bekleding, elektrisch verstelbare comfortstoelen, chromen sierlijsten en bumpers, ambiente verlichting en interieuraccenten van geborsteld aluminium |  €6.820*
> Atmosphere lederen bekleding, elektrisch verstelbare comfortstoelen, chromen sierlijsten en bumpers, ambiente verlichting en interieuraccenten van opensporig eikenhout | €6.820*
> R-Line | sportieve en kenmerkende R-Line styling van in- en exterieur | € 8.800*

​> Optie: Innovision Cockpit | virtueel instrumentenpaneel met 12-inch display | €3.395*
> Optie-pakket: Innovision-pakket | o.a. Innovision Cockpit, Navi 'Premium' met 15 inch display, Dynaudio Sound System, LED Matrix koplampen en 3D LED achterlichten, verwarmbare voorruit, DAB+, dodehoeksensor | €7.510*

Configureer nu de Touareg

interieur-nieuwe-touareq-zomer-2018-bij-volkswagen-dealer-vandenbrug-in-showroom

Innovision Cockpit en geavanceerde assistentiesystemen

Een van de meest in het oog springende innovaties in het dashboard van de nieuwe Touareg is de Innovision Cockpit. Dit volledig digitale bedieningssysteem combineert een 12-inch virtueel en intuïtief te bedienen instrumentenpaneel (ook wel bekend als Active Info Display) met een 15-inch "Discover Premium" infotainmentsysteem. Samen vormen ze één groot informatie-, communicatie-, entertainment- en besturingssysteem, waarbij op het dashboard nog nauwelijks knoppen en schakelaars nodig zijn.
De grootste SUV van Volkswagen is bovendien leverbaar met een head-up display, elektromechanisch aangestuurde rolstabilisatoren die overhellen in de bochten voorkomen, intelligente IQ Matrix LED-koplampen (128 per lamp) die de meest optimale lichtbundel samenstellen o.b.v. snelheid, stuurslag, GPS data, camerasignalen aan voorzijde en de digitale navigatiekaart.  

Groot scala aan rijcomfortverhogende assistentiesystemen
Met behulp van warmtecamera Night Vision worden in het donker mensen en dieren geprojecteerd in het instrumentarium en deze anderzijds gewaarschuwd voor een mogelijke aanrijding middels een lichtsignaal. Een andere nieuwkomer qua Volkswagen assistentiesystemen op de nieuwe Touareg is Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist, dat semi autonoom stuurt, versnelt en remt bij snelheden tot 60 km/u. Óók wanneer er bij wegwerkzaamheden met alternatieve wegbelijning wordt gewerkt. Aanvullend is er ook Cross Traffic Assist dat reageert op kruizend verkeer bij afritten, kruizingen en parkeersituaties.
NB De al genoemde Park Distance Control (parkeersensoren) en Adaptive Cruise Control (automatisch aanpassen tijdelijke snelheid in Cruise Control wanneer dit in het verkeerdrukte nodig is) zijn standaard. 

Meer weten over de nieuwe Touareg? Laat uw vraag hier achter

Onze verkoopadviseurs staan in onze Volkswagen-showrooms in Drachten, Heerenveen en Sneek klaar om al uw vragen te beantwoorden. Daarnaast kunt u ook meer informatie over de nieuwe Touareg verkrijgen bij onze collega's in Buitenpost.

Uiteraard kunt u ook hieronder uw contactgegevens en vraag met betrekking tot de Touareg achterlaten. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld
Verkoopadviseurs Volkswagen-dealer Van den Brug

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op moment van publicatie. Genoemde vanafprijzen zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie ook onze algemene verkoopinformatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden.  

Van den Brug: sinds 1923

Alweer bijna 100 jaar geleden startte ons familiebedrijf, gedreven door rijplezier. Zo zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Al snel gevolgd door het dealerschap van VW Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.
Onze passie voor bewegingsvrijheid is besmettelijk gebleken, want vandaag de dag vind je Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service
 • Das Welt-occasions

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service 
 • Onderhoud en reparatie

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt (occcasions)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving