Menu

De nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake 2020

Gepubliceerd op 24 juni 2020

De elegante Arteon van Volkswagen is vernieuwd. Het nieuwe model is vandaag onthuld tezamen met een primeur voor de Arteon Shooting Brake! Wij hebben de eerste foto's en video voor je klaar staan. 

Het is meer dan 3 jaar geleden dat de eerste Volkswagen Arteon het levenlicht zag. Hoog tijd voor een verder verfijnd design! Maar ook een nieuw interieur én plug-in hybridetechnologie. Beide modellen verwachten we dit najaar in onze showrooms in Friesland.

Volkswagen Arteon 2020 en Arteon Shooting Brake

De Volskwagen Arteon 2020 en Arteon Shooting Brake

De nieuwe Volkswagen Arteon 2020

De Volkswagen Arteon Shooting Brake

De nieuwe Volkswagen Arteon en Shooting Brake e-Hybrid 2020

De Volkswagen Arteon en Shooting Brake R-line

Een nieuw design voor de Arteon 2020

Het design van de Arteon kun je niet in een hokje plaatsen en valt daarom direct op. De opvallende coupélijn van de Arteon is gebleven maar zijn gezicht is nog verder verfijnd. Zo heef het front van de auto aangescherpte designelementen gekregen. Dat zie je terug in de lange en brede motorkap. De LED-verlichting met in de koplampunits geïntegreerde LED-dagrijverlichting is standaard geworden. Het licht wordt het nieuwe chroom: je kunt de dagrijverlichting door laten lopen tot in de grille waardoor de lichtband over de hele breedte van de auto wordt getoond. Dit is optioneel.

De nieuwe Arteon Shooting Brake heeft vanaf de B-stijl een eigen design met een lange daklijn, die overgaat in een opvallende spoiler. Ook de oplopende lijn van de achterste zijramen en de verbrede wielkasten dragen bij aan de krachtige look. Daarmee combineert de Shooting Brake de uitstraling van een sportwagen met de functionaliteit van een estate.

Nieuw dashboard voor de Arteon 2020 en nog digitaler

Het nieuwe interieur van de beide nieuwe modellen sluit goed aan bij de bijzondere uitstraling van het exterieur. De interieurontwerpers van Volkswagen hebben het hele dashboard - bestaande uit de cockpit, oppervlakken, luchtuitlaten, sierlijsten -, de middenconsole inclusief infotainmentgedeelte en aircobediening en de bovenste delen van de portierbekleding opnieuw ontworpen.
Nieuw zijn ook de stoffen en het leer die passen bij het aanzienlijk exclusievere interieur. Dit ligt ook in lijn met de positionering van de Volkswagen Arteon in de markt. Alle modellen beschikken over Digital Cockpit Pro, het volledig digitale instrumentenpaneel met een 12,5 inch groot hi-res kleurendisplay met verschillende weergavemogelijkheden. De bediening is verder vereenvoudigd, onder meer dankzij ‘touchsliders’ voor de airco en een nieuw multifunctioneel stuurwiel met touch-elementen. De nieuwe infotainmentsystemen met touchdisplays bieden veel online diensten van We Connect en zijn te bedienen met natuurlijke stemopdrachten (natural voice control). 

Met Wireless App-Connect zijn smartphones draadloos met de Arteon te verbinden. Er is dan toegang tot Apple Carplay en Android Auto (Google). Bepaalde smartphones kunnen ook als digitale autosleutel worden gebruikt. Een bijzondere optie is het 700 watt high-end sound system van harman/kardon. Dit audiosysteem is op maat gemaakt voor de Arteon en zorgt voor een unieke geluidservaring. Voor de eveneens optionele achtergrondverlichting is er keus uit dertig lichttinten. Daarbij worden ook de afwerkingspanelen op het dashboard en in de deuren verlicht. Ook hier geldt: licht is het nieuwe chroom.

Motoren Volkswagen Arteon 2020

e-Hybrid
Nieuw voor de Arteon-reeks is plug-in hybridetechnologie. De Arteon en Arteon Shooting Brake eHybrid-modellen hebben een aandrijflijn met een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. Een lithium-ion accu maakt het mogelijk om volledig elektrisch te rijden. De elektrische actieradius is ruim voldoende om een groot deel van de dagelijkse ritten fluisterstil en lokaal emissievrij af te leggen. In GTE-modus werken de TSI-benzinemotor en de elektromotor samen voor maximale dynamiek. Met de We Connect app zijn belangrijke gegevens van de Arteon eHybrid op te vragen en zijn diverse functies op afstand te bedienen. Zo is bijvoorbeeld het voorverwarmen/-koelen van het interieur te starten. 

Motoren
Voor de nieuwe Arteon-modellen is de 2.0 TSI-motor met 140 kW/190 pk beschikbaar. Deze motor maakt gebruik van het B-cyclus verbrandingsproces. Dit maakt een zeer hoge compressieverhouding mogelijk, wat leidt tot extra efficiency (tot wel 10%). In de praktijk betekent dat een lager verbruik, minder uitstoot van emissies én meer trekkracht bij lage toerentallen (320 Nm tussen 1.500 en 4.100 tpm).

De Arteon wordt in Nederland ook leverbaar met een 2.0 TDI-dieselmotor met een vermogen van 147 kW/200 pk. Deze motor maakt gebruik van twin-dosing. Daarbij worden twee SCR-katalysatoren met individuele AdBlue-injectie ingezet. Deze geavanceerde technologie reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) met maximaal 80%.

Over de Volkswagen Arteon

Lees alle informatie over de Volkswagen Arteon op Volkswagen.nl. De levering van de nieuwe modellen door Van den Brug start dit najaar. De exacte specificaties en prijzen zullen we in aanloop naar de marktintroductie bekend maken.

Van den Brug: sinds 1923

Alweer bijna 100 jaar geleden startte ons familiebedrijf, gedreven door rijplezier. Zo zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Al snel gevolgd door het dealerschap van VW Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.
Onze passie voor bewegingsvrijheid is besmettelijk gebleken, want vandaag de dag vind je Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service
 • Das Welt-occasions

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service 
 • Onderhoud en reparatie

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt (occcasions)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving