Menu

De Volkswagen T-Cross officieel onthuld

Gepubliceerd op 26 oktober 2018

Na enkele teasers heeft Volkswagen de nieuwe T-Cross nu dan echt officieel onthuld. Met een stoer en fris design doet de T-Cross zijn intrede in het populaire compacte SUV segment. Uitgerust met de modernste technologieën en een keuze uit een viertal motoren zal de T-Cross in het voorjaar van 2019 in onze showrooms staan.

volkswagen-t-cross1

De Volkswagen T-Cross in drie uitvoeringen

De T-Cross wordt leverbaar in de utvoeringen: Basis, Life en Style. Vanaf het instapmodel behoren onder andere LED verlichting, boordcomputer, snelheidsbegrenzer, Lane Assist, Pan-European E-Call en Front assist met voetgangerherkenning tot de basis uitrusting. Multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning, adaptive cruisecontrole en 16 inch lichtmetaal zijn beschikbaar vanaf de Life uitvoering. Bij de meest complete Style uitvoering komen daar nog eens Sport-Comfortstoelen, climate control, Park Distance Control en 17 inch lichtmetalen velgen bovenop. Standaard zijn alle uitvoeringen uitgevoerd met de veiligheidssystemen: City Emergency Braking, Lane Assist en Hill Start Assist.

volkswagen-t-cross-achterkant

Urban cross-over in een herkenbaar design

Met een lengte van 4,11 meter is de T-Cross nauwelijks langer dan de Volkswagen Polo. In het design vinden we onder andere scherp gesneden lijnen en vlakke koplampunits. Dankzij deze designelementen is de T-Cross duidelijk een broertje van de overige SUV modellen van Volkswagen. Naast stoere elementen zoals een stevige schouderlijn en de wielkasten heeft te T-Cross ook wel iets speels dankzij de wat grotere mistlichtunits aan de voorzijde.

Kies uit 4 turbomotoren

Voor de T-Cross kun je kiezen uit een viertal turbomotoren verdeelt in één diesel- en drie benzinemotoren. Voor de benzinerijder is er de 1.0 liter TSI driecilinder in zowel een 70 kW/ 95 pk als een 85 kW/115 pk sterke variant. Daarnaast is er de optie om voor een 1.5 liter TSI met 110 kW/ 150 pk te gaan. Voor de kilometervreter is er een 1.6 liter TDI met 70 kW/ 95 pk. Zowel de 95 pk sterke TSI als TDI worden standaard voorzien van een handgeschakelde vijfbak. De 1.5 liter TSI is standaard voorzien van een 7-traps DSG-transmissie. Deze DSG automaat is optioneel voor de overige motoren naast een standaard handgeschakelde 6-bak.

Prijzen en beschikbaarheid

Verwacht wordt dat de Volkswagen T-Cross vanaf het voorjaar van 2019 zijn opwachting zal maken in onze showrooms. De prijzen van de verschillende modellen zijn bekend gemaakt. Bekijk alle informatie over de nieuwe Volkswagen T-cross

autoland-vandenbrug-sinds-1923-in-bedrijf

Ons familiebedrijf werd in 1923  in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werden we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vindt u de vestigingen van Autoland van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service
 • Das Welt-occasions

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt-occasions
 • Volkswagen Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • SEAT - Verkoop en service
 • ŠKODA - Verkoop en Service 
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service 
 • Audi - Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen (nieuwste modellen)
 • Das Welt (occcasions)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving