Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Aircoservice voor uw Volkswagen Bedrijfswagen

aircoservice-bedrijfswagens-vandenbrug-2017

Blijf fris en fruitig in jouw Volkswagen Bedrijfswagen

Niemand zit te wachten op vieze luchtjes of een niet-werkende airconditioning. Bij Van den Brug, al ruim 65 jaar de Volkswagen Bedrijfswagens Service dealer in Friesland, begrijpen we dat en daarom ben je bij ons op het juiste adres voor controle en onderhoud van de auto-airco in onze werkplaatsen in DrachtenHeerenveenBuitenpostFraneker en Sneek.

Met onze airco-service - van check tot onderhoud - blijft de airconditioning van je Volkswagen Caddy, Transporter, Amarok of Crafter goed functioneren. In onze werkplaatsen staan deskundige bedrijfswagensmonteurs klaar voor uitvoering van een aircocheck, onderhoud en geurbehandeling, vervanging onderdelen en waar nodig reparatie van de airconditioning. Zodat jij  en jouw werknemers fris achter het stuur kunnen zitten. 

Welke onderhoudsmogelijkheden zijn er voor de airco van mijn bedrijfswagen?

> Aircocheck- gratis bij onderhoudsbeurt
Tijdens de aircocheck controleert een deskundige VW Bedrijfswagenmonteur de airconditioning van je VW bedrijfsbus aan de hand van een checklist. Hierbij wordt gekeken of de airco service of onderhoud nodig heeft. De aircocheck kost normaal €19,95 incl BTW. Indien er problemen geconstateerd worden, dan bespreken onze service-adviseurs deze zo snel mogelijk met je. 

> Onderhoud en bijvullen airco | vanaf €139 incl BTW
Bij Airco-onderhoud wordt het aircosysteem van jouw Caddy, Transporter, Crafter of Amarok volledig behandeld. Allereerst haalt de monteur het koudemiddel (hulpmiddel voor warmtetransport) uit het aircosysteem, waarna het systeem op lekkage en defecten wordt gecontroleerd. Ook hier geldt dat onze service-adviseurs eventuele mankementen of defecten en het benodigde behandelplan aan je voorleggen, alvorens er tot reparatie of vervanging wordt overgegaan.
Vervolgens voorziet onze bedrijfswagenmonteur de airconditioning weer van nieuw koudemiddel. Het bijvullen van de airco is dus ook meteen gedaan.
Een reiniging of geurbehandeling van de airco is niet standaard inbegrepen bij de airco-onderhoudsbeurt. 

> Airco-reparatie/vervanging onderdelen
Bij constatering van een lekkage of defect aan de airco van je Volkswagen Bedrijfswagen, is reparatie of vervanging van bepaalde onderdelen nodig. Een veelvoorkomende  handeling is vervanging van het stof- en pollenfilter in de airconditioning. Dit filter slijt namelijk na verloop van tijd en door het aircogebruik. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijk stofdeeltjes, pollen, maar ook uitlaatgassen onvoldoende tegenhoudt. Vervanging is dan aanbevolen om de binnenkomende lucht te kunnen filteren.

Plan je werkplaatsafspraak

Stinkende airco? Kies dan de intensieve geurbehandeling

Verspreidt de airco van jouw Volkswagen bedrijfswagen vrijwel altijd een muffe of zelfs stinkende lucht door de bedrijfsbus?  Laat dan een intensieve anti-geurbehandeling bij Van den Brug uitvoeren. Met deze airco-geurbehandeling verdwijnen niet alleen de vieze geur, maar ook bacteriën, voor de gezondheid schadelijke micro-organismen en schimmels uit het airco-systeem. Zo worden zowel de leidingen als de verdamper gereinigd. 

Na deze intensieve geurbehandeling, die je misschien zelfs wel een airco-reiniging kunt noemen, ruikt de airconditioning van de bedrijfsbus weer voor lange tijd fris. En dat rijdt wel zo prettig. 

Als VW Bedrijfswagens Servicedealer zien we dat zo'n intensieve airco-geurbehandeling (reiniger) maximaal resultaat en effect biedt, wanneer minimaal een keer per twee jaar wordt uitgevoerd. Deze geurbehandeling is niet standaard onderdeel van de airco-onderhoudsbeurt.

Maak online werkplaatsafspraak

Voorkom onnodige reparatiekosten en maak gebruik van onze aircotips

Onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurt

Klein, groot of long life onderhoud voor jouw bedrijfswagen.

Lees verder
Vervangend vervoer

Vervangend vervoer

Altijd snel weer op weg met passend vervangend vervoer.

Lees verder
Onze 7 servicebeloften

Onze 7 servicebeloften

Hier kun je altijd op rekenen als je voor ons kiest

Lees verder

Over van den Brug

2016-volkswagen-vestigingen-autoland-vandenbrug-friesland

Ons Friese familiebedrijf is in 1923 opgericht. Gedreven vanuit een passie voor rijplezier zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Waarna VW BedrijfswagensAudi, SEAT en SKODA al met de jaren volgden. Ons enthousiasme is besmettelijk gebleken, want ruim 95 jaar later zijn we uitgegroeid tot een autodealer van formaat en vindt u Van den Brug door heel Friesland. 

Wij zijn er voor je

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor jou en jouw auto. Dag en nacht, want ook wanneer je onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om je weer op weg te helpen.

Bij ons ben je zeker van:

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Heerenveen
Franeker
Sneek

Van den Brug Buitenpost

U kunt bij ons terecht voor

 • Volkswagen Bedrijfswagens Service
 • aankoopadvies nieuwe bedrijfswagen
 • VW Bedrijfswagens-occasion

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 - 54 13 30


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Bedrijfswagens (nieuwste modellen)
 • Volkswagen Bedrijfswagens Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Bedrijfswagens (nieuwste modellen)
 • Volkswagen Bedrijfswagens Service
 • Tevens diverse occasion-bedrijfswagens

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen Bedrijfswagens (nieuwste modellen)
 • Volkswagen Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving