Werkplaats­afspraak
Vestigingen
Inloggen
Banden­webshop
Menu

Nieuwkomer SCALA is compacte hatchback met SKODA ruimte

Gepubliceerd op 15 november 2018

Voorzien van het expressieve design van het VISION RS-studiemodel, belooft deze nieuwkomer veel goeds. De SCALA komt eerste helft 2019 op de markt en staat dan natuurlijk ook in onze showroom.

nieuwe-skoda-scala-neus-front-2019-bij-vandenbrug
zij-lijnen-nieuwe-skoda-scala-2019-bij-vandenbrug

De SKODA SCALA in highlights

Nieuw compact model hatchback van SKODA heet SCALA

In de eerste helft van 2019 verwachten we hem in onze ŠKODA-showroom te Heerenveen: de compleet nieuwe SCALA. Die ondanks zijn bescheiden afmetingen een grote hoeveelheid binnenruimte biedt. Met de introductie van deze compacte hatchback - tevens opvolger van de Rapid (Spaceback)- maakt ŠKODA grote stappen op het gebied van technologie. En dat verklaart ook meteen de naamkeuze; 'scala' is namelijk Latijn voor 'traptreden' of 'ladders'.

De SCALA biedt naast het expressieve design ook veel ruimte voor passagiers en bagage (1.410 liter bij neergeklapte achterbank) en de nieuwste digitale technologie in rij-assistentiesystemen, de Virtual Cockpit en nieuwe SKODA Connect-diensten. 

kofferbak-kont-nieuwe-skoda-scala-2019-bij-vandenbrug
close-achterlicht-design-nieuwe-skoda-scala-2019-bij-vandenbrug

5 verschillende motoren, pittige prestaties en ruime keuze in assistentiesystemen

Het scala beschikbare Euro 6-motoriseringen van de SCALA bestaat uit 3 benzinemotoren, 1 diesel en 1 aardgas.
1.0 TSI (70kW/95pk) | benzine, handgeschakelde vijfbak
1.0 TSI (85kW/115pk) | benzine, handgeschakelde vijfbak of zeventraps automaat (DSG)
1.5 TSI (110kW/150pk) | benzine, handgeschakelde zesbak of zeventraps automaat (DSG)
1.6 TDI (85kW/115pk) | diesel, handgeschakelde zesbak of zeventraps automaat (DSG)
1.0 G-TEC (66kW/90pk) | aardgas (CNG), handgeschakelde zesbak of zeventraps automaat (DSG) | later in 2019

De SCALA is met standaard chassis al buitengewoon veilig en wendbaar, maar ook optioneel leverbaar met de Sport Chassis Preset, inclusief 15 mm verlaagd onderstel met dempers die via het Driving Mode Select-menu kunnen worden ingesteld op Normal of Sport. Waardoor deze compacte hatchback van SKODA nog sportiever rijdt. 

Veiliger rijden met en door je eigen rij-assistent
Met comfortabele assistentiesystemen brengt ŠKODA geavanceerde technologie van exclusieve voertuigen naar de compactere modellen, zoals de FABIA en de nieuwe SCALA. Onderstaande systemen zijn leverbaar op de SCALA:
> LaneAssist zorgt ervoor dat je op wegen met meerdere afgebakende rijstroken op je 'eigen' baan blijft middels een stuurcorrectie. Uiteraard wordt deze gedeactiveerd bij het voorsorteren met de richtingaanwijzer.
> FrontAssist met City Emergency Braking gebruikt radar om in de stad gevaren voor de auto te detecteren
Side Assist (Blind spot detect+, optioneel) waarschuwt je als bestuurder op wegen met meerdere rijstroken voor voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die snel van achteren naderen. Detectie vanaf 70 m
> Adaptive Cruise Control (optioneel) past de snelheid van je SCALA automatisch aan naar die het verkeer voor je en schakelt, wanneer mogelijk, deze snelheid weer op naar door jou vastgezette snelheid. Werkt tot 210 km/uur.
> Park Assist (optioneel) helpt je bij het inparkeren van je SKODA
> Multi-Collision Brake (optioneel) zorgt ervoor dat de SCALA automatisch remt na een aanrijding
> Crew Protect Assist (optioneel) sluit bij een ongeluk razendsnel alle ramen en spant de gordels van alle inzittenden aan.
  
Nog meer 'Simply Clever'
Uiteraard is ook de gloednieuwe SCALA voorzien van talrijke praktische 'Simply Clever'-functies. Zo is de 'Simply Clever'- ijskrabber geïntegreerd in de tankvulklep en kun je er tevens de profieldiepte van de band mee meten. Ook de paraplu in het bestuurdersportier is present. Tegen meerprijs is ook een elektrisch inklapbare trekhaak leverbaar, deze kan worden geactiveerd middels een knop in de bagageruimte. Optioneel is de SCALA daarnaast uit te rusten met elektrisch bedienbare achterklep en de innovatieve full-LED koplampen en achterlichen. Gemak dient de mens.  

nieuwe-skoda-scala-compacte-hatchback-2019-bij-vandenbrug

Meer weten over de compleet nieuwe SKODA SCALA?

Of als één van de eersten door ons uitgenodigd worden voor events rondom deze nieuwkomer? Als ŠKODA-liefhebbers snappen we dat maar al te goed. Dus stel hieronder gerust uw vragen en wij zorgen dat ze beantwoord worden.
Een telefoontje naar of bezoekje aan onze ŠKODA-dealershowroom in Heerenveen kan natuurlijk ook.

 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld
heerenveen-seat-skoda-verkoopteam


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Over van den Brug

2016-volkswagen-vestigingen-autoland-vandenbrug-friesland

Ons Friese familiebedrijf is in 1923 opgericht. Gedreven vanuit een passie voor rijplezier zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Waarna Audi, SEAT en SKODA al met de jaren volgden. Ons enthousiasme is besmettelijk gebleken, want ruim 90 jaar later zijn we uitgegroeid tot een autodealer van formaat en vindt u Van den Brug door heel Friesland. 

Daarom Van den Brug

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor u en uw auto. Dag en nacht, want ook wanneer u onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om u weer op weg te helpen.

Bij ons bent u zeker van:

Vestigingen
Heerenveen
Drachten
Sneek

Autoland van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

  • ŠKODA (nieuw en occasions) 
  • ŠKODA Service (onderhoud)

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Autoland Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • ŠKODA Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Autoland van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

  • ŠKODA Service (onderhoud en reparatie)

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving