Menu

Terugroepactie EA189-dieselmotoren

Gepubliceerd op 7 april 2016

Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over de terugroepacties van de bij de NOx-situatie betrokken dieselmotoren.

Als de (service-)dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens in Friesland, begrijpen we bij Van den Brug dat u vragen heeft over de bij de NOx-situatie betrokken dieselmotoren. Daarom vindt u hieronder aanvullende informatie.

Weten of uw auto in aanmerking komt voor deze dieselterugroepactie?
Op de verschillende merkensites vindt u altijd de meest actuele informatie. Hier kunt u tevens door invoer van het chassisnummer controleren of er op uw een update van toepassing is. 

​Doe de chassisnummer-check!

Waarom deze EA189-terugroepactie?

Volkswagen AG heeft een technische oplossing ontwikkeld voor de bij de NOx-situatie betrokken TDI motoren (EA 189). De onregelmatigheden bij de 1.2 TDI- en 2.0 TDI-motoren worden aangepast door middel van een software-update. Bij de 1.6 TDI-motor bestaat de oplossing uit een software-update en het aanbrengen van een zogenaamd stromingsrooster. 
Samen met Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens, werken we nu aan de gefaceerde uitrol en daadwerkelijke uitvoering van deze specifieke terugroepactie.

Wanneer ontvang ik een oproep?

Als uw voertuig betrokken is bij deze terugroepactie zal Volkswagen (of resp. Audi, SEAT of ŠKODA) Nederland u een brief sturen. Deze brieven worden gefaseerd verzonden op basis van de vrijgegeven updates. In deze brief wordt de eigenaar verzocht een afspraak te maken bij de merkdealer.

LET OP! U ontvangt automatisch een oproep, zodra de aanpassing voor uw auto beschikbaar is.
 

Wat mag u van Van den Brug verwachten?

Vanuit Volkswagen AG wordt er alles aan gedaan om uw vertrouwen volledig terug te winnen. Bij Van den Brug gaan we, zoals u dat van ons gewend bent, tot het uiterste voor u en uw auto. Indien er een update nodig is voor uw auto, zult u te zijner tijd automatisch een persoonlijk bericht ontvangen. 

NB De huidige, nieuwe generatie Euro 6-dieselmotoren, zijn volledig conform de daarvoor geldende regels. Op de vraag van leaserijders of de afwijking in uitstoot van de betrokken motoren gevolgen kan hebben voor de bijtelling, heeft het ministerie van Financiën besloten dat er voor bestaande contracten niets verandert aan deze bijtelling.

Wietse Plutschouw
Wietse Plutschouw
Ralf Zondervan
Ralf Zondervan
Ype Boelens
Ype Boelens
Evert-Jan Sijtsma
Evert-Jan Sijtsma

De auto-dealer in Friesland

vandenbrug-sinds-1923-in-bedrijf

Ons familiebedrijf werd in 1923  in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werden we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Daarom Van den Brug

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor u en uw auto. Dag en nacht, want ook wanneer u onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om u weer op weg te helpen.

Bij ons bent u zeker van:

Vestigingen
Heerenveen
Drachten
Sneek

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

  • SEAT (nieuw en occasions) 
  • SEAT Service (onderhoud)

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • SEAT Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

  • SEAT - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving