Menu

De nieuwe SEAT Leon SportsTourer ST (2020)

Gepubliceerd op 9 juli 2020

Uitgesproken design, meer motoren en nog meer assistentiesystemen. Hier vind je alle opties, prijzen en beelden van de nieuwste generatie SEAT Leon ST station. Nu ook in onze showroom!

button-plan-proefrit-seat-leon

De vernieuwde SEAT Leon ST 2020 in highlights

Bekijk de unieke en exclusieve beelden van de SEAT Leon ST (2020)

De prijzen van de nieuwe SEAT Leon ST (beginnend vanaf €26.950) konden we al eerder met jullie delen, maar inmiddels hebben we de nieuwste generatie van de Leon station ook in real-life in onze showroom staan.


Wietse en Evert-Jan, werkzaam bij SEAT Van den Brug Heerenveen, waren begin juli 2020 als een van de eersten in Nederland aanwezig bij de exclusieve preview van de Leon ST SportsTourer in Move Mobility Experience Center te Amsterdam.

In deze video vertel Wietse jullie in vogelvlucht en nog geen 2 minuten alle features en het design van de nieuwste SEAT Leon ST (2020) aan de hand van de FR Launch Edition-uitvoering.


Nog meer ruimte en innovaties in nieuwste Leon ST

De afgelopen jaren heeft SEAT achter de schermen flink gewerkt aan de vernieuwde stationwagen-uitvoering van Leon, die we sinds 1 augustus 2020 bij SEAT Van den Brug in Heerenveen in de showroom verwelkomen. 

10 cm langer en 40 liter extra bagageruimte
De nieuwe Leon ST, die tegenwoordig Leon ST SportsTourer heeft, is maar liefst 10 cm langer de vorige generatie. Deze ruimte zie en voel je in het interieur. Zo is de beenruimte voor de passagiers achterin toegenomen en biedt de kofferbak maar liefst 40 liter extra bagageruimte. Deze extra lengte (Leon ST is in totaal 4642 mm lang) en ruimere afmetingen maken de nieuwe Leon ST nog comfortabeler. 

Coast-to-coast verlichting, gesture control, Virtual Cockput en andere innovaties 
Vrolijke welkomstverlichting (coming & leaving home verlichting), waarbij ¡Ola! vanuit je zijspiegels op de grond wordt geprojecteerd bij het instappen. Of dynamische full LED achterlichten die doorlopen over de gehele achterzijde (coast-to-coast) van je nieuwe Leon; het zijn slechts enkele nieuwe en opvallende design-features in het exterieur van de Leon ST 2020. Net als het kunnen openen en sluiten van je kofferklep middels een voetbeweging (Pedal Control). 
Maar ook in het interieur kan en mag je nieuwe snufjes technologie verwachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gesture control, waarbij je o.a. de interieurverlichting bedient middels een handbeweging. Of van de compacte versnellingspook, wanneer je kiest voor uitvoeringen van de Leon ST met DSG-automaat. Ook het digitale instrumentenpaneel in je dashboard, Virtual Cockpit genaamd, verhoogt het rijplezier en -gemak. 

Gemak en plezier door nieuwe slimme features en assistentie-systemen
Uiteraard zijn handigheidjes en rij-assistentiesystemen zoals keyLess entry, parkeersensoren, LaneAssist (helpt je in de juiste rijbaan te blijven), HighwayAssist (past automatisch lichtintensiteit aan op snelheid), Predictive Adaptive Cruise Control (automatische afstand- en snelheidsregeling), bluetooth, draadloze laden middels QI-technologie (optioneel) ook op de SEAT Leon ST beschikbaar.

Met deze revolutie in design, state-of-the-art technologie en natuurlijk de kenmerkende sportiviteit van SEAT, is de nieuwste Leon ST ook in 2020 een serieuze concurrent en goed te vergelijken met de Volkswagen Golf Variant, ŠKODA OCTAVIA Combi, Peugeot 308 SW en de Opel Astra Sports Tourer.

Benieuwd naar het rijplezier van de nieuwe SEAT Leon ST?
Plan nu meteen je proefrit hier!

Plan nu je proefrit in de SEAT Leon ST!

✓ Ervaar het rijplezier ✓ Geheel vrijblijvend ✓ Kies zelf je datum en tijdstipWij - Wietse, Ype en Ralf- staan klaar om je te helpen of om je de sleutel mee te geven voor een proefrit in de SEAT Leon of Leon ST. Natuurlijk ben je van harte welkom in onze SEAT-showroom aan de Zilverweg in Heerenveen.

nieuwe-seat-leon-st-sportstourer-2020-stationwagen-prijzen
Wietse Plutschouw
Wietse Plutschouw
Ralf Zondervan
Ralf Zondervan
Ype Boelens
Ype Boelens
Evert-Jan Sijtsma
Evert-Jan Sijtsma

Wij zijn er voor je auto sinds 1923

Van den Brug: sinds 1923

Alweer bijna 100 jaar geleden startte ons familiebedrijf, gedreven door rijplezier. Zo zijn we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Al snel gevolgd door het dealerschap van VW Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA.
Onze passie voor bewegingsvrijheid is besmettelijk gebleken, want vandaag de dag vind je Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Wij zijn er voor je

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor jou en jouw auto. Dag en nacht, want ook wanneer je onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om je weer op weg te helpen.

Bij ons ben je zeker van:

Vestigingen
Heerenveen
Drachten
Sneek

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

  • SEAT (nieuw en occasions) 
  • SEAT Service (onderhoud)

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • SEAT Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

  • SEAT - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving