Menu

Ben Rienstra test nieuwste SEAT

Gepubliceerd op 25 februari 2019

Een sc Heerenveen-speler beoordeelt een auto. Dat is de kern van de rubriek van Van den Brug in kwartaalkrant De Corner. Even simpel als helder. Dit keer middenvelder Ben Rienstra, een sportieve look en de SEAT Tarraco.

Het regende licht en waaide hard toen begin februari een sneeuwwitte SEAT Tarraco bij De Heeren van Rinsma in Gorredijk de parkeerplaats opreed. De temperatuur kwam net boven het vriespunt en bladeren vlogen in het rond, oftewel herfstweer in het voorjaar. De temperaturen en het weer waren tijdens de officiële presentatie van SEAT’s grootste SUV, een paar maanden eerder in Spaans Tarragona, wel anders.

Van Tarragona, Spanje naar Friesland

In september vorig jaar presenteerde SEAT aan de wereld zijn nieuwste model in Spanje. In Tarragona, om precies te zijn. Dat was niet zonder toeval, want naar deze Catalaanse stad is de Tarraco genoemd. Een traditie van de van oorsprong Spaanse autofabrikant. Lees en bekijk meer over deze introductie>

Vijf maand later en ruim zeventienhonderd kilometer verderop stond de SEAT Tarraco bij De Heeren van Rinsma op de stoep, waar Rienstra de eer kreeg de wagen te testen. Zijn eerste indruk? ‘Ja, goed. De auto ziet er erg mooi uit. Groot, stijlvol, maar ook sportief. Ook de kleur is top. Een auto moet naar mijn mening of een donkere kleur hebben of wit zijn.’

bannerbenrienstra-2

Met 7 zitplaatsen de perfecte gezinsauto

Na een korte proefrit door het centrum van Gorredijk vroegen we Rienstra naar zijn bevindingen. ‘Hij rijdt goed. De nieuwste apparatuur zit er in natuurlijk. Daar mankeert niets aan. Bovendien is-ie van binnen mooi ruim. Een perfecte gezinsauto. Ook de velgen vind ik mooi. Die maken de auto.’ Wat velgen bij auto’s doen, doet kleding bij heren. Omdat kleren de man maken, stelde De Heeren van Rinsma - tevens supplier van sc Heerenveen- een bijpassende outfit samen, inclusief een paar schoenen. ‘Alles zit goed. De broek is gemaakt van een fijne stof en het vest is lekker sportief. De schoenen vind ik erg mooi. Wit, strak en ze lopen goed. Die zou ik zo kopen.’

Ontdek de SEAT Tarraco

Dit artikel verscheen februari 2019 in de lente-editie van Corner, de huis-aan-huiskrant van sc Heerenveen en MDH Uitgeverij.

Wietse Plutschouw
Wietse Plutschouw
Ralf Zondervan
Ralf Zondervan
Ype Boelens
Ype Boelens
Evert-Jan Sijtsma
Evert-Jan Sijtsma

De auto-dealer in Friesland

Van den Brug: sinds 1923

Ons familiebedrijf werd in 1923 in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werden we Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Daarom Van den Brug

Vanuit onze passie voor de automobiel en vakmanschap staan we elke dag klaar voor u en uw auto. Dag en nacht, want ook wanneer u onverhoopt met pech stil komt te staan, zijn wij er om u weer op weg te helpen.

Bij ons bent u zeker van:

Vestigingen
Heerenveen
Drachten
Sneek

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

  • SEAT (nieuw en occasions) 
  • SEAT Service (onderhoud)

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • SEAT Service

De Lange West 98
9201 CH Drachten
0512 - 51 40 40


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

  • SEAT - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving