Wow, de Volkswagen ID.4 GTX

nieuws

28 april 2021

Duurzaam rijplezier in een wereld van elektrische mobiliteit, daarvoor staan de letters GTX. Ofwel het logische vervolg op GTI, GTD en GTE. De eerste in de reeks GTX-modellen is de nu al populaire Volkswagen ID.4.

Omringt door een spectaculaire lichtshow beklom de ID.4 GTX eenvoudig een helling van 37,5 graden waarmee aangetoond werd dat deze SUV met vierwielaandrijving beschikt over een flink koppel. 

Volkswagen ID.4 GTX Rechtsachter Close

De cijfers van de ID.4 GTX

De ID.4 GTX beschikt over elektrische aandrijving op voor- en achteras. Tezamen goed voor een vermogen van 22kWh of 299 pk. De topsnelheid is begrenst op 180 km/h en van 0 naar 100 km/h doet deze Volkswagen in 6,2 seconden. 

De ID.4 GTX beschikt, net als de ID.4, over uitstekende rijeigenschappen door het lage zwaartepunt. De accu zijn in de bodemgeplaatst tussen de assen wat zorgt voor stabiel rijgedrag. 

Dynamische details

Qua design is de ID.4 GTX niet enorm veranderd ten opzichte van de ID.4. Het zijn vooral details waardoor de GTX zich van de rest onderscheid. 

Zo heeft de ID.4 GTX dagrijvelichting gekregen die is geïntegreerd in de honingraat. De diamantvormig verlichting valt goed op. De verlichting past goed in de nieuw ontworpen bumper die de stoere uitstraling van deze sportieve SUV onderstrepen. Aan de achterzijde is de letter X aangebracht in de achterlichten. De X licht op zodra je op de rem trapt.

Wat ons het meest opvalt is het zwarte dak. Hiermee is een duidelijk onderscheidend designelement aan de GTX gegeven. Het interieur heeft ook de nodige aandacht gekregen. Kunstlederen bekleding van dashboard en portieren met opvallende rode stiksels kenmerken het interieur. Het GTX-logo is rijkelijk aangebracht zodat je niet vergeet dat je in een GTX rijdt. Het stuur, de stoelen en de dorpelbekleding zijn allemaal voorzien van het logo. 

 

Volkswagen ID.4 GTX Voorzijde Close

Even geduld a.u.b.

Het GTX-label is onderdeel van de nieuwe strategie om het aandeel elektrische auto's te vergroten. Zo is het doel om van de verkopen in 2030 maar liefst 70% elektrisch te laten zijn. Wij vinden dat een mooie ambitie.

Tot slot kregen we een klein voorproefje van de Volkswagen ID.5 en de ID.5 GTX. Daarover hopen we snel meer te weten te komen.

De lancering van de Volkswagen ID.4 GTX in Nederland laat nog heel even op zich wachten. Volkswagen verwacht dat dit in de zomer van 2021 het geval zal zijn. Wat deze ID.4 GTX gaat kosten is nog niet bekend. Natuurlijk houden we dit nauwlettend in de gaten.

De verschillen tussen de ID.4 en de ID.4 GTX