Volkswagen vernieuwt Amarok -update-

nieuws

25 januari 2022

Hij werd in 2010 gelanceerd, de Volkswagen Amarok. Sindsdien zijn er wereldwijd 800.000 verkocht. Dat zijn mooie cijfers en dus is het inmiddels tijd geworden voor een upgrade. En nou wil het toeval dat Volkswagen deze ook heeft aangekondigd.

Op dit moment is er nog weinig bekend over de specificaties, laat staan hoe deze alleskunner eruit gaat zien. Wat we wel in kunnen schatten is dat het indrukwekkend zal zijn, op alle vlakken. De Amarok wordt ingezet in zeer wisselende omstandigheden en dient altijd te leveren. 

De ontwikkeling van de Volkswagen Amarok zal plaatsvinden in Europa en Australië. De productie gaat gebeuren in Zuid-Afrika. 

Waar de laatste modellen van Volkswagen Bedrijfswagens al voldoen aan de laatste vereisten van de gebruikers, zal de Amarok ook moeten voldoen aan de eisen die passen bij een pick-up. Daarom wachten we met spanning af wat dat gaat betekenen voor de stoerste onder de Volkswagen Bedrijfswagens.

1920 Amarokdesignschets1
1920 Amarokdesignschets2

Update over de Amarok

Inmiddels komen er enkele specificaties naar buiten bij Volkswagen. Zo is bekend dat buiten- en binnenkant opnieuw ontworpen zijn. Met het nieuwe ontwerp wordt de Amarok 10cm langer en 4 cm breder. Wat dat voor laadvermogen betekent is helaas nog niet bekend.

Het interieur krijgt een overzichtelijk en industrieel ogend design. Hierbij speelt functionaliteit en inzetbaarheid een belangrijke rol.

Daarnaast belooft Volkswagen de nodige technische kenmerken aan te brengen. Helaas is hierover nog geen verder nieuws bekend. Naast de technische snufjes zullen ook verschillende assistentiesystemen worden opgenomen (mogelijk optioneel), alleen laat Volkswagen hierover nog geen details los.

Wel is inmiddels bekend dat in de nieuwe Amarok de vertrouwde TDI dieselmotor zal zorgen voor de aandrijving. In een later stadium is Volkswagen van plan hier o.a. een V6 TDI aan toe te voegen als optie. 

Tot slot maakte Volkswagen bekend dat de Amarok deze zomer zijn premiere zal beleven en dat de eerste bestellingen eind van het jaar kunnen worden gedaan. Dat betekent dat de daadwerkelijke komst van de Amarok nog steeds voor 2023 gepland staat. 

Wachten is lastig

Laten we eerlijk zijn, de huidige Amarok is en blijft een beest van een auto. Dus kun je niet wachten tot 2023 of heb je gewoon nu al een alleskunner nodig? Bekijk onze pagina over de Amarok.