Volkswagen Bedrijfswagens presenteert: de nieuwe Amarok

nieuws

08 juli 2022

Op 7 juli 2022 presenteerde Volkswagen de tweede generatie van de Amarok. Groter, krachtiger, atletischer en charismatischer. Alles is nieuw, maar het ontwerp van Volkswagen maakt het meteen duidelijk: dit is een Amarok. 

De nieuwe Amarok is voorzien van slimme features. Denk hierbij aan de meer dan twintig nieuwe rijassistentiesystemen, mobiele online diensten en motoren die zowel efficiënt zijn als een hoog koppel leveren.

Eind dit jaar maakt de nieuwe generatie Amarok zijn opwachting in de eerste landen wereldwijd. Vanaf het derde kwartaal in 2023 verwachten wij de pick-up in onze showroom. 

In elk opzicht next level

  • Met een lengte van 5.350 millimeter is de nieuwe Amarok 96 mm langer dan zijn voorganger. De wielbasis groeide met 173 mm tot 3.270 mm. Dat zorgt voor meer ruimte, vooral op de tweede zitrij van de dubbele cabine.
  • Met behulp van digitale displays is het interieur functioneel en hoogwaardig vormgegeven.
  • De laadruimte achter de cabine is opvallend riant: er is voldoende ruimte in de laadbak voor laadvermogens tot 1,16 ton.
  • Het laadvermogen van het dak bedraagt 350 kg – voldoende voor bijvoorbeeld een vierpersoons daktent, die als accessoire verkrijgbaar wordt.
  • Voor de nieuwe Amarok worden drie turbodieselmotoren (TDI) leverbaar. Kwaliteiten die alle motoren gemeen hebben, zijn een goede efficiëntie en een hoog koppel.
  • Alle Amarok-versies worden geleverd met een nieuwe 10-traps automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving (4MOTION).
  • Meer dan 20 nieuwe rijassistentiesystemen, zoals ACC+ Adaptive Cruise Control en IQ.LIGHT - LED matrix koplampen, maken het rijden nog moeitelozer.

Interesse in deze auto? Laat het ons weten

Wil je meer weten over de nieuwe Volkswagen Amarok? Vul onderstaand formulier in met je gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.