Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Onthulling Zonnebloemauto bij Van den Brug Heerenveen

Gepubliceerd op 26 maart 2019

Op dinsdag 26 maart vond bij Van den Brug Heerenveen de onthulling van de Zonnebloem Auto Heerenveen plaats. De aan een rolstoel gebonden Hinke de Wilde ontving symbolisch de sleutels van de aangepaste rolstoelhuurauto van wethouder Jelle Zoetendal. De wethouder is blij dat deze voorziening er is voor inwoners van Heerenveen en daarbuiten: “Het doel is dat we mensen zo lang mogelijk mee kunnen laten doen in onze samenleving en ook uitstapjes en uitjes kunnen laten maken. Deze auto voorziet daar heel goed in.”

Samen bewegingsvrijheid creëren

Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben veel haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft mensen bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat en kan vrienden of familieleden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats.

Voorzitster Anja Nijmeijer van de Zonnebloemafdeling Heerenveen hielp bij de onthulling van de Zonnebloemauto bij Van den Brug Heerenveen. “De Zonnebloemauto is belangrijk, omdat het mensen met een lichamelijke beperking vrijheid en ontspanning geeft op een manier dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen”, vertelt Nijmeijer.
 

Over de samenwerking

De Zonnebloem auto Heerenveen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onder andere De Zonnebloem, Vermilion Omgevingsfond, Welzorg Auto op Maat en Van den Brug. Als maatschappelijk betrokken organisatie steunt Van den Brug diverse initiatieven van groot tot klein. Wij zijn trots dat we een bijdrage kunnen leveren door als afgifte punt van de Zonnebloem auto te fungeren. Het creëren van bewegingsvrijheid staat ook bij Van den Brug namelijk hoog in het vaandel.

Onze samenwerkingen

Huren

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Het ophalen en reserveren van de Zonnebloemauto kan bij Van den Brug Volkswagen aan de Zilverweg 5 in Heerenveen. 

Kosten
De pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste 100 km inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in Heerenveen en omgeving.

 

Dé Friese dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Met 5 vestigingen door heel Friesland en méér dan 95 jaar ervaring ontdek je bij ons Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens als eerste. Maar ook voor het onderhoud en reparatie van jouw Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA of Volkswagen Bedrijfswagen staan we voor je klaar. Dag en nacht.

Ons familiebedrijf werd in 1923 in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werd Van den Brug Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 541 330


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

De Lange West 98
9201 CH Drachten


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • SEAT - Verkoop en Service
 • ŠKODA - Verkoop en Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service
 • Audi - Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service 
 • SEAT - Service
 • ŠKODA - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving