Kies jouw volgende Volkswagen en bespaar!

nieuws

14 oktober 2021

Nu rijden betekent prijsverhoging vermijden

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe Volkswagen met benzinemotor? Dan is dit waarschijnlijk hét moment om toe te slaan. Hoewel er als het gevolg van het chiptekort een tekort aan nieuwe auto's dreigt te ontstaan, zorgen wij er bij Van den Brug voor dat we altijd een rijke voorraad nieuwe Volkswagens voor je klaar hebben staan.

Stap jij dit jaar in één van deze auto's uit onze voorraad? Dan bespaar je tot ruim € 1.800,- ten opzichte van dezelfde auto in 2022! Hoe dat kan? Volkswagen berekent een prijsstijging voor de auto's door én de BPM stijgt volgend jaar.

Web Ready JPG Posing Pause FB

Verhoogde BPM in 2022

De overheid wil de vergroening van het Nederlandse wagenpark stimuleren. Daarom blijft de volledig elektrische auto tot en met 2024 vrijgesteld van BPM, nieuwe auto's met benzinemotor worden daarentegen zwaarder belast.

De overheid zegt hierover het volgende: "Nieuwe auto's worden gelukkig steeds milieuvriendelijker door technologische ontwikkelingen. Dit betekent echter dat er steeds minder BPM wordt betaald. Deze belastinginkomsten zijn wel belangrijk voor overheidsuitgaven. Daarom wordt de BPM aangepast voor 2022 tot en met 2025."

De aanschaf van een nieuwe auto met benzinemotor wordt in 2022 dus een stuk duurder. Dat scheelt op een Volkswagen Polo al snel € 1.500. Daarmee is het kopen van dezelfde auto in 2021 flink voordelig.

€ 1.500 voordeel op de nieuwe Polo

De nieuwe Volkswagen Polo staat sinds eind september in onze showroom en is ontzettend populair. Het strakke ontwerp en de nieuwe features worden goed ontvangen. In deze video vertelt collega Sebastiaan je alles over het nieuwe model.

Deze nieuwe Volkswagen Polo is de zuinigste die tot nu toe is verschenen, desondanks ontkomt hij niet aan een prijsverhoging in 2022. Het prijsverschil vanaf 1 januari ligt rond de € 1.500. Een bedrag waarmee je bijvoorbeeld direct een nieuwe lichtmetalen winterset meeneemt.

Volkswagen T Cross Heerenveen

Tot € 1.800 voordeel op de T-Cross

De Volkswagen T-Cross gaat ook in prijs omhoog. Zo gaan de handgeschakelde auto 95pk en 110pk sterke T-Cross met zo'n € 1.700 in prijs omhoog en wordt de 110pk DSG-automaat in 2022 € 1.800 duurder.

Op onze vestigingen in Drachten, Heerenveen, Sneek en Buitenpost hebben we de T-Cross voor jou op voorraad klaar staan. En staat de T-Cross op een andere vestiging nou net in jouw droomkleur, dan zorgen we er natuurlijk voor dat we deze voor je ophalen.

Wil je een liever een auto voor een vast maandbedrag? Dan lease je de T-Cross al vanaf € 399 per maand.

Ook voordeel op de hybride Golf

Niet alleen de auto's met volledige verbrandingsmotor gaan in prijs omhoog, ook hybride modellen stijgen in prijs. Een populair voorbeeld daarvan is de Volkswagen Golf eHybrid. Die heeft het voordeel van een elektrische auto in stedelijk gebied en tegelijkertijd profiteer je van de verbrandingsmotor als je langere afstanden aflegt. Hiermee profiteer je van het comfort van een elektrische auto én rijd je een stuk zuiniger. Naast deze voordelen, loopt het voordeel om dit jaar in te stappen naar € 1.200.

De Volkswagen Golf in de kleur Lime voor Van den Brug in Drachten.
Instagram Post T Roc (1)

Bespaar zo'n € 1.800 op de T-Roc

De Volkswagen T-Roc is een slag groter dan de T-Cross, maar blijft een mooi sportief uiterlijk hebben. Met zijn afwijkende vormgeving en aankleding is hij hipper spannender dan zijn populaire broer, de Volkswagen Tiguan. Zoek je een stoere variant op de Golf maar past een grote SUV zoals de Tiguan niet bij je? Dan is de T-Roc een ontzettend aantrekkelijke auto.

De T-Roc is dit jaar nog uit voorraad leverbaar, maar niet bestelbaar in 2022. Volkswagen werkt aan een opvolger voor de huidige T-Roc.

We hebben de T-Roc in verschillende kleuren en samenstellingen voor je klaarstaan. Stap je dit jaar nog in? Dan voorkom je een prijsverhoging van zo'n € 1.800.

Zit jouw droomauto hier nou net niet tussen? Bekijk dan onze volledige voorraad nieuwe Volkswagens.