Menu
Kies uw vestiging:
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

In Memoriam: Tjeerd van den Brug

​1927-2013

Tjeerd van den Brug, oud-directeur van de Van den Brug Groep, overleed zondag 12 mei 2013 op 85-jarige leeftijd.

tjeerd-vandenbrug-in-memoriam--1927-2013-vandenbrug

​Een leven in het teken van auto’s en motoren

Op 11 september 1927 wordt Tjeerd van den Brug in Ureterp geboren en groeit op in een ondernemend gezin. Zijn vader, Johannes van den Brug startte in 1923 een eigen bedrijfje. Deze eenmanszaak groeide in 90 jaar uit tot de Van den Brug Groep, waar nu ruim 200 mensen werkzaam zijn voor Van den Brug, Friesland Lease, Friesland Huur en de joint-venture met Care Autoschade.

In de zomer van 1949 kwam Tjeerd van den Brug, 21 jaar oud, in de zaak. Door zijn opleiding aan de Middelbare Autotechnische School in Apeldoorn en aanvullende cursussen bij importeur Pon, was Tjeerd al snel de man van de auto’s en onder zijn leiding maakt het familiebedrijf een grote groei door. 
In ruim 40 jaar bouwde Tjeerd de organisatie uit tot een van de grootste en meest succesvolle bedrijven in de Friese autobranche. Ondanks dat de organisatie steeds groter werd, is het een echt familiebedrijf gebleven. Medewerkers horen elkaar en de klant te kennen, was en is nog steeds het credo. Kwaliteit en service staan hierbij centraal.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Tjeerd van den Brug werd in februari 1971 gevraagd en gekozen tot penningmeester van het Volkswagen Dealer Council. Een functie die hij ruim 15 jaar met veel plezier en passie vervulde. 
In het jaar 1983 –midden in de toenmalige recessie- wordt Tjeerd van den Brug door het vakblad AM (Automobiel en Management) onderscheiden met de titel 'Automanager van het jaar 1982'. Als een van de eerste auto-ondernemers ontving hij deze prestigieuze prijs voor zijn bevlogen en ambitieuze management. “Hij viel op door zijn sterke kostenbewustheid en hoge mate van technische affiniteit. Zo genoot hij ook bekendheid als fervent grasbaanracer en rallyrijder.”

Tjeerd van den Brug treedt in 1991 terug als directeur en geeft de Van den Brug Groep over aan de derde generatie. Toch was het bedrijf nooit uit zijn ogen, oren of gedachten: hij liet zich informeren, kwam Linkgeregeld langs en wist veel. Deze enorme betrokkenheid zal blijvend worden gekoesterd.

In Memoriam in Leeuwarder Courant | 14 juni 2013  |  In Memoriam Joke van den Brug - Hoekstra | 1927-2018

Dé Friese dealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens

Met 5 vestigingen door heel Friesland en méér dan 95 jaar ervaring ontdek je bij ons Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens als eerste. Maar ook voor het onderhoud en reparatie van jouw Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA of Volkswagen Bedrijfswagen staan we voor je klaar. Dag en nacht.

Ons familiebedrijf werd in 1923 in het Friese Ureterp opgericht. Gedreven door rijplezier werd Van den Brug Volkswagen-dealer van het eerste uur. Het dealerschap van Volkswagen (Bedrijfswagens), Audi, SEAT en ŠKODA volgde met de jaren. Onze passie voor de automobiel is besmettelijk gebleken, want bijna een eeuw later vind je de vestigingen van Van den Brug door de hele provincie; Drachten, Heerenveen, Sneek, Franeker en Buitenpost.

Vestigingen
Buitenpost
Drachten
Franeker
Heerenveen
Sneek

Van den Brug Buitenpost

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Ried 16
9285 KK Buitenpost
T: 0511 541 330


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Drachten

De Lange West 98
9201 CH Drachten


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Franeker

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Leeuwarderweg 10A
8801 BV Franeker
T: 0517 - 39 40 44


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Heerenveen

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service
 • SEAT - Verkoop en Service
 • ŠKODA - Verkoop en Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service
 • Audi - Service

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving

Van den Brug Sneek

Officieel dealer voor:

 • Volkswagen - Verkoop en Service 
 • SEAT - Service
 • ŠKODA - Service
 • Volkswagen Bedrijfswagens - Service

Kleermakersstraat 6
8601 WG Sneek
T: 0515 - 42 52 52


Openingstijden en routebeschrijving