Werkplaats­afspraak
Vestigingen
Inloggen
Banden­webshop
Menu

De nieuwe Audi A8; ultieme voorsprong

Gepubliceerd op 17 november 2017

Nu bij Van den Brug Drachten in de showroom: de nieuwe Audi A8. Voorbereid op autonoom rijden. Vanaf €105.185*. 

Luxueuze Audi A8 (Limousine) in highlights:

2017-audi-a8-nieuw-in-showroom-vandenbrug-drachten

Nieuwe Audi A8 vanaf € 105.185*

Bij de marktintroductie is de Audi A8 er om te beginnen als A8 50 TDI (3.0TDI-motor met 210 kW/286 pk) vanaf  € 105.185* (A8 L 50 TDI is er vanaf € 108.385*). De meteen leverbare benzine-uitvoering is een Audi A8 55 TFSI (3.0 TSI-motor met 250 kW/340 pk) vanaf € 107.385* (als A8 L 55 TFSI leverbaar vanaf € 110.585). In 2018 wordt het motorenaanbod verder uitgebreid. Uiteraard kunt u in de showroom van Audi Van den Brug de nieuwe A8 naar eigen wens laten samenstellen door één van onze Audi-verkoopadviseurs.

Nieuwe Audi A8 Voorsprong door techniek en technologie
Met de vierde generatie van de A8 (Limousine) introduceert Audi een nieuwe Audi designtaal en wordt er ingezet op elektrificatie in de aandrijflijn. Een brede, opstaande Singleframe grille en vloeiende lijnen accentueren de sportieve, elegante en verfijnde uitstraling van de nieuwe A8. 

Diverse krachtige motoren met mild hybrid technology

De nieuwe Audi A8 wordt bij de marktintroductie geleverd met twee V6-turbomotoren; 50 TDI (3.0 dieselmotor met 210 kW/ 286pk) en 55 TFSI (3.0 benzinemotor met 250 kW/ 340pk). Hierop volgen binnen afzienbare tijd ook twee achtcillinders; 4.0 TDI (320 kW/ 435pk) en 4.0 TFSI (338 kW/ 460pk). Net als de exclusieve W12-topmotorisering met een 6.0 TFSI-motor.

Deze nieuwe generatie Audi A8-motoren werken met een mild hybrid technologie, waarbij de brandstofmotor uitgeschakeld wordt op het moment dat de bestuurder zijn gas loslaat. De motor blijft uit totdat de bestuurder weer het gaspedaal intrapt. De startdynamo is het hart van van dit 48-volt elektrische systeem en direct verbonden aan de brandstofmotor. Deze startgenerator (BAS, belted alternator starter) kan de brandstofmotor ongemerkt weer activeren en zorgt zo voor een efficienter brandstofverbruik. 

Wiresless Charging met Audi A8 e-tron quattro
Op een later tijdstip volgt ook de A8 Limousine e-tron quattro 3.0 TFSI (330 kW/ 449 pk). Deze plug-in hybride met elektromotor levert een koppel van 700 Nm. De lithium-ion batterij levert voldoende energie voor circa 50 emissievrije kilometers en is op te laden met Audi Wireless Charging. Hierbij wordt geladen middels inductie en is 'stekkeren' niet meer nodig.  

detail-foto-panoramadak-nieuwe-audi-a8-eind-dit-jaar-in-showroom-vandenbrug
detail-foto-bekleding-nieuwe-audi-a8-eind-dit-jaar-in-showroom-vandenbrug

Luxueuze Limousine met oog voor comfort

Het comfort van de nieuwe A8 zit niet alleen in de technologische innovaties, maar ook zeker in de optionele relaxstoel rechts achterin. Deze is op vier verschillende manieren te verstellen en voorzien van een voetsteun. De passagier op deze relaxstoel kan zijn of haar voeten laten verwarmen en laten masseren door ze tegen de achterzijde van de bestuurderstoel te plaatsen. Ook beschikt de achterpassagier over stoelmassage, HD matrix leeslampjes en sfeerverlichting. Kortom; misschien wel de meest begeerlijke plek van de A8.
De bediening van de achterstoelen zelf geschiedt via een OLED display (formaat smartphone) in de middelste armsteun. Daarnaast kan iedere achterpassagier via een eigen besturingssysteem bellen. 

Veel van deze innovaties in technologie en digitalisering worden ook beschikbaar op de nieuwe Audi A7 Sportback, die maart 2018 zijn marktintroductie beleeft bij Audi Van den Brug.

detail-foto-touchscreen-display-nieuwe-audi-a8-eind-dit-jaar-in-showroom-vandenbrug
detail-foto-bang-olufsen-surround-geluid-nieuwe-audi-a8-eind-dit-jaar-in-showroom-vandenbrug

Technologische ontwikkelingen in het interieur

Het interieur van de nieuwe Audi A8 is bewust minimalistisch ontworpen en hierbij voorzien van een 10,1 inch groot touchscreen in black panel look dat te bedienen is met de vingertoppen. Dit vernieuwde MMI-systeem reageert overigens ook op gebaren, zodat daadwerkelijk aanraking van het scherm in veel gevallen niet noodzakelijk is. 

Vernieuwd navigatiesysteem met 3D-kaarten van diverse Europese steden
Het bijbehorende navigatiesysteem is uitgebreid: het is nu zelflerend en baseert zich op routes die regelmatig worden gereden, inclusief alternatieve routes. De kaartafbeeldingen van het navigatiesysteem bevatten zeer gedetailleerde 3D-modellen van de belangrijkste grote steden van Europa. Daarnaast is aanvullende informatie over uw reisbestemming (reisdoel) ofwel beschikbaar in de auto of eenvoudig vanuit de cloud te verkrijgen. Hetzelfde geldt voor het nieuws.  

Tweede scherm voor bediening functies en comfortinstellingen
Een tweede scherm in het middenconsole van de nieuwe A8 Limousine dient voor bediening van functies zoals airconditioning en het activeren van comfortvoorzieningen, maar beschikt ook over de mogelijkheid om tekstberichten te maken. Ook de autonoom rijden AI-knop zal op deze middenconsole te vinden zijn. 
Daarnaast kunt u diverse functies van de A8 activeren met een vernieuwde, meer natuurlijke manier van spraakbesturing. 

Vergaand voorbereid op autonoom rijden

De nieuwe A8 is de allereerste Audi die vergaand is voorbereid op autonoom rijden middels de Audi AI traffic jam pilot. Tijdens het autonoom rijden controleert een zFAS-besturingseenheid permanent de gegevens van diverse sensoren (radarsensoren, camera, ultrasone sensoren en laserscanner). Op dit moment worden de wettelijke kaders en landspecifieke definities in kaart gebracht voor het toepassen en testen van het systeem.  

> Audi AI traffic jam pilot
Met Audi AI traffic jam pilot kan in de toekomst functies van de bestuurder overgenomen worden bij fileverkeer tot 60 km/u op provinciale wegen en snelwegen waarvan de rijbanen door vangrails zijn gescheiden. Hierbij start, accelereert, stuurt en remt de Audi AI traffic jam pilot het voertuig zelf. Zo hoeft de bestuurder niet meer continu op het verkeer te letten en kan hij of zij de handen van het stuur nemen (uiteraard afhankelijk van de wet- en regelgeving in het land) on andere dingen te doen. Wanneer het systeem zjin limieten heeft bereikt, krijgt de bestuurder een seintje om zelf weer de besturing over te nemen.

> Audi AI remote parking pilot/ remote garage pilot
Met deze nieuwe Audi AI pilots wordt het mogelijk om de nieuwe A8 zelfstandig in en uit een parkeervak (AI remote parking pilot) of garage (AI remote garage pilot) te sturen, zonder dat de bestuurder in de auto plaats neemt. Deze manoeuvre kan via de nieuwe myAudi-app op de smartphone gestart worden, waarbij op de smartphone een live 360 beeld getoond wordt.
 
> Audi AI active suspension
Een andere innovatie op de nieuwe A8 is het onderstel dat zich aanpast naar de rijomstandigheden en wensen van de bestuurder, waarbij elk wiel afzonderlijk bediend wordt door een volledig actief en elektromechanisch ophangingssysteem. Deze Audi AI active suspension zorgt er ook voor dat zijdelingse krachten (bochten) worden gecompenseerd, net als de vrijkomende krachten bij acceleratie en afremming van uw nieuwe Audi A8.

> Audi pre sense 360 safety system
Het nieuwe actieve onderstel wordt gecombineerd met een actief veiligheidssysteem. Dit Audi pre sense 360 safety system verhoogt automatisch en binnen een halve seconde de zijde van het carrosserie met maximaal 80 mm, wanneer een zijdelingse aanrijding aan die kant van uw Audi A8 onvermijdelijk is. Zo vindt de botsing plaats op de sterkste zones van de A8, zoals dorpels en vloerstructuur. Hiermee nemen de botskrachten die bij een aanrijding op de inzittenden inwerken met tot wel 50% af. Deze veiligheidsfunctie wordt geactiveerd wanneer uw snelheid hoger is dan 25 km/u.  

> Audi dynamic all-wheel steering 
Deze innovatieve combinatie van dynamisch sturen en achterwielbesturing lost de traditionele tegenstrijdigheid van sportiviteit en stabiliteit op. Door deze dynamic all-wheel steering en sportdifferentieel rijdt de nieuwe Audi A8 nog sportiever en met nog meer precisie. Het sportdifferentieel verdeelt de krachten over de achterwielen en vult het quattro vierwielaandrijvingssysteem aan.   

Meer informatie over de nieuwe Audi A8? Of uw eigen A8 samenstellen?

Dat begrijpen we en daarom staat ons Audi verkoopteam bij Van den Brug Drachten  voor u klaar. Breng dus gerust een bezoek aan onze Audi-showroom of laat hieronder uw contactgegevens en eventuele vragen achter. Wij zorgen dat er zo snel mogelijk contact met u wordt gezocht. 

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld
drachten-audi-nieuw-occasions-verkoopteam

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie audi.nl.

Audi Van den Brug

audi-vandenbrug-about-us

Gevestigd in Drachten en Heerenveen

Van A1 tot A8 en Q7; in onze dealer-showroom te Drachten vindt u de nieuwste modellen. Uiteraard zijn een proefrit en advies op maat service van de zaak. 
Maximaal rijplezier en goed onderhoud gaan hand in hand. Daarom staan in onze Audi Service-werkplaatsen in Drachten en Heerenveen de beste monteurs voor u en uw Audi klaar. En zijn we er ook als u onverhoopt met pech staat.

Daarom Audi Van den Brug

Onze 7 zekerheden

Al sinds 1923 worden we bij Van den Brug gedreven door rijplezier. Daarom staan we elke dag klaar voor u en uw Audi, ook buiten reguliere openingstijden.

BIj Audi Van den Brug bent u zeker van:

Vestigingen
Drachten
Heerenveen

Audi Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • Audi 
  • Audi selectie Plus
  • Audi Service

De Lange West 96
9201 CH Drachten
0512 - 74 88 00


Openingstijden en routebeschrijving

Audi Service-dealer in Heerenveen

Tevens dealer voor:

  • Volkswagen - Verkoop en Service
  • SEAT - Verkoop en service
  • ŠKODA - Verkoop en Service 
  • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service 

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving