Menu

De nieuwe Audi A3 Sportback 2020 in details

Gepubliceerd op 3 maart 2020

De afgelopen weken zag we in hoog tempo bij de Volkswagen groep alle modellen in het c-segment vernieuwd worden. Zo zagen we de SEAT Leon, de nieuwe ŠKODA Octavia en de nieuwe Golf 8 verschijnen. Met de onthulling van de nieuwe Audi A3 sportback voegt Audi de meest luxe van het viertal toe. 

divider2

Bekijk de Audi A3 video in onze showroom

In mei heeft de nieuwe A3 Sportback zijn opwachting gemaakt in onze showroom. Albert Rinia geeft in exact 2:20 minuten een videotour en geeft zijn bevindingen over de nieuwe A3. Bekijk de video's van de Audi A3 Sportback 2020De nieuwe Audi A3 Sportback legt nadruk op sportiviteit

De nieuwe Audi A3 Sportback 2020 is absoluut een Audi-ontwerp: herkenbaar, strak en sportief. Toch is het niet een één-op-één kopie van de vorige generatie Audi A3. Het nieuwe model heeft meer smoel, net als de A1 Sportback. Dat is terug te zien in de grille en koplampen die groter geworden zijn. Net als bij alle nieuwe Audi modellen heeft de nieuwe A3 Sportback een ruimte tussen de grille en motorkap. Geen slechte afwerking maar dit doet ons terugdenken aan de luchtinlaat van de Audi Quattro S1. Ook de acherzijde heeft extra smoel gekregen. Voor de lezers die van maten houden: de nieuwe A3 Sportback 2020 is 4,34 meter lang, 1,82 meter breed en 1,43 meter hoog.

Kies de aandrijflijn naar keuze

De nieuwe A3 is op dit moment verkrijgbaar met een 1.5 TFSI benzinemotor (110 kW/150 pk) of een 2.0 TDI (met 85 kW/116 pk of 110 kW/150 pk). Hierna volgen ook de 1.0 TFSI (81 kW/110 pk) en een tweede variant van de 1.5 TFSI met MHEV-technologie (mild hybride, 48V elektrisch systeem)
Hier volgen in medio dit jaar meer TFSI- en TDI-varianten, sommige ervan met quattro vierwielaandrijving. Ook komen er plug-in hybrideversies en staat er een CNG-uitvoering op de planning. Deze laatste is voor aardgas.Digitaal is de standaard

Alle modellen A3 Sportback zullen uitgerust zijn met een DAB+ radio. Online en hybride-radiosystemen zijn evenals het Bang & Olufsen surround sound system optioneel te verkijgen. De Audi smartphone interface maakt de Apple CarPlay of Android Auto-omgeving zichtbaar op het MMI-display, terwijl draadloos laden van een smartphone via de Audi phone box verloopt.

Dit jaar zal ook de stembediening via Alexa van Amazon verkrijgbaar worden. Via de MyAudi app zijn streamingdiensten te gebruiken, kunnen routes naar het navigatiesysteem worden gestuurd en zijn diverse functies op afstand te bedienen (zoals het ver- en ontgrendeling en standverwarming).  Audi connect key staat voor een Android-telefoon die fungeert als digitale autosleutel. Hiermee zijn de deuren te ver- en ontgrendelen en kan de motor worden gestart. 

De Audi A3

Meer weten over de nieuwe Audi A3 of de actuele voorraad A3 modellen bekijken?


Configureer de nieuwe A3 Plan proefrit

Audi Van den Brug

audi-vandenbrug-about-us

Gevestigd in Drachten en Heerenveen

Van A1 tot A8 en Q8; in onze dealer-showroom te Drachten vindt u de nieuwste modellen. Uiteraard zijn een proefrit en advies op maat service van de zaak. 
Maximaal rijplezier en goed onderhoud gaan hand in hand. Daarom staan in onze Audi Service-werkplaatsen in Drachten en Heerenveen de beste monteurs voor u en uw Audi klaar. En zijn we er ook als u onverhoopt met pech staat.

Daarom Audi Van den Brug

Onze 7 zekerheden

Al sinds 1923 worden we bij Van den Brug gedreven door rijplezier. Daarom staan we elke dag klaar voor u en uw Audi, ook buiten reguliere openingstijden.

BIj Audi Van den Brug bent u zeker van:

Vestigingen
Drachten
Heerenveen

Audi Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • Audi 
  • Audi selectie Plus
  • Audi Service

De Lange West 96
9201 CH Drachten
0512 - 74 88 00


Openingstijden en routebeschrijving

Audi Service-dealer in Heerenveen

Tevens dealer voor:

  • Volkswagen - Verkoop en Service
  • SEAT - Verkoop en service
  • ŠKODA - Verkoop en Service 
  • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service 

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving