Menu

De Audi e-tron GT is gelanceerd

Gepubliceerd op 9 februari 2021

Eind 2020 werden we al getrakteerd op een teaser van de Audi e-tron GT, maar nu is hij er echt. De nieuwste, 100% elektrische, sportwagen van Audi. “The most attractive Audi ever”, aldus Marc Lichte, ontwerper van de Audi e-tron GT.

In een online presentatie werd de Audi e-tron GT onthuld. Wat meteen opviel waren de wielkasten en “schouders”, een hommage aan de originele Quattro-looks. En ook de e-tron GT is standaard voorzien van de beroemde Quattro-aandrijving.

De power, tractie en grip worden verzorgd door twee synchrone elektromotoren met permanente magneten op de voor- en achteras. 
De e-tron GT is ontworpen in de windtunnel om een zo laag mogelijke weerstand te creëren en zo het verbruik omlaag te krijgen. Het resultaat is een échte gran turismo met een lange wielbasis (2.90m) en flinke afmetingen, 4.99m lang en 1.96m breed. 

Bekijk de video van de lancering hieronder:

​Vierwielbesturing

Een lange wielbasis vraagt om goede bestuurbaarheid, daarom heeft de e-tron GT de optie voor vierwielbesturing. Op hoge snelheid zorgt dit voor extra stabiliteit door meesturende achterwielen.
Op lagere snelheid sturen de achterwielen juist tegen. Hiermee wordt de draaicirkel kleiner. Wel zo handig in steden of op bochtige bergweggetjes.
De stabiliteit wordt verder verbeterd door het accupakket in de bodem te integreren. Niet alleen fijn voor stabiliteit, het zorgt ook voor extra ruimte in de e-tron GT. Je vindt dan ook bagageruimte voor- en achterin. Achterin maar liefst 405 liter.

​Prestaties

De e-tron GT wordt standaard geleverd met 19 inch wielen. Deze hebben een laag gewicht wat helpt om zuiniger te rijden. Optioneel kun je kiezen voor 20 of 21 inch wielen. Deze zorgen voor een mooier uiterlijk en zijn ook in aerodynamische varianten te krijgen. De RS e-tron GT wordt geleverd met 20 inch wielen.
De remmen zorgen ervoor dat de wielen (welke maat dan ook) goed tot stilstand komen. Optioneel zijn remschijven met een coating van wolfraamcarbide, 30 procent slijtvaster en produceren tot 90 procent minder remstof. Of kies je voor de beste remprestaties met keramische remmen. Deze laatste zijn kun je kiezen voor de beide uitvoeringen. Kies je voor de RS e-tron GT, dan krijg je standaard de remmen met wolfraamcarbide coating.
De prestaties van de Audi e-tron GT liegen er niet om. Van 0 naar 100 in 4,1 seconden.
De Audi e-tron GT wordt voorzien van het Audi Vehicle Alert System om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen. Optioneel is hierbij de e-tron sport sound voor in- en exterieur om de snelheid van de e-tron GT écht te beleven.

​Audi RS e-tron GT

Alsof dat niet genoeg was werd meteen ook de RS e-tron GT aan de wereld getoond. Voorzien van de bekende RS-accenten doet deze uitvoering bij liefhebbers het hart sneller kloppen.
De RS e-tron GT wordt geleverd met 20 inch wielen en kan worden voorzien van een kunststofvezel dak. En de prestaties liegen er niet om, van 0 naar 100 in slechts 3,3 seconden. 

​Actieradius Audi e-tron GT

Audi geeft voor de e-tron GT een actieradius op tot 487 kilometer (conform de WLTP-norm). Dit kan natuurlijk afwijken door bijvoorbeeld rijgedrag en weersomstandigheden, maar het bereik van de e-tron GT liegt er niet om.

​Prijzen en levertijd

De prijzen voor de Audi e-tron GT en de RS e-tron GT zijn momenteel nog niet bekend. Via Audi kun je een pre-booking doen.  Heb je al een pre-booking gedaan? Dan nemen we halverwege het eerste kwartaal contact op om de daadwerkelijke bestelling door te nemen. Wil je op de hoogte blijven over het laatste nieuws van de Audi e-tron GT? Volg dan de pagina met alle info over de Audi e-tron GT of laat je gegevens achter hieronder:

Houd mij op de hoogte over de e-tron GT of RS e-tron GT

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over dit model? Onze teams informeren je graag.


Audi Van den Brug

audi-vandenbrug-about-us

Gevestigd in Drachten en Heerenveen

Van A1 tot A8 en Q8; in onze dealer-showroom te Drachten vindt u de nieuwste modellen. Uiteraard zijn een proefrit en advies op maat service van de zaak. 
Maximaal rijplezier en goed onderhoud gaan hand in hand. Daarom staan in onze Audi Service-werkplaatsen in Drachten en Heerenveen de beste monteurs voor u en uw Audi klaar. En zijn we er ook als u onverhoopt met pech staat.

Daarom Audi Van den Brug

Onze 7 zekerheden

Al sinds 1923 worden we bij Van den Brug gedreven door rijplezier. Daarom staan we elke dag klaar voor u en uw Audi, ook buiten reguliere openingstijden.

BIj Audi Van den Brug bent u zeker van:

Vestigingen
Drachten
Heerenveen

Audi Van den Brug Drachten

Officieel dealer voor:

  • Audi 
  • Audi selectie Plus
  • Audi Service

De Lange West 96
9201 CH Drachten
0512 - 74 88 00


Openingstijden en routebeschrijving

Audi Service-dealer in Heerenveen

Tevens dealer voor:

  • Volkswagen - Verkoop en Service
  • SEAT - Verkoop en service
  • ŠKODA - Verkoop en Service 
  • Volkswagen Bedrijfswagens - Verkoop en Service 

Zilverweg 3-5
8445 PE Heerenveen
T: 0513 - 63 30 54


Openingstijden en routebeschrijving