Menu

Nieuwe fietsendrager kopen?

Trek erop uit!

Jaarlijks maken wij Nederlanders zo'n 191 miljoen recreatieve fietstochten. Zeker in deze tijd waar evenementen niet door kunnen gaan is het fijn om er zo nu en dan met de fiets op uit te trekken. En mocht je dan eens een nieuwe omgeving willen verkennen, dan is een fietsendrager geen overbodige luxe.

Wij hadden deze zomer drie solide fietsendragers voor een scherpe prijs ingekocht. Door de grote vraag zijn alle fietsendragers op dit moment uitverkocht. 

Wil je nog iets weten over waar je op moet letten met e-bikes en fietsendragers? Lees dan verder.

​Ik heb een e-bike. Waar moet ik dan op letten bij aanschaf van een nieuwe fietsendrager?

De markt van de elektrische fieten is de afgelopen jaren flink gegroeid en dat zie je terug in het straatbeeld. We zien steeds meer mensen met e-bikes op avontuur gaan. Hiermee is het heel eenvoudig geworden om mooie lange tochten te maken.

Let dus goed op het totale draagvermogen van je nieuwe fietsendrager.
E-bikes zijn namelijk een stuk zwaarder dan de normale fiets. Dit is dus iets waar rekening mee moet worden gehouden in de zoektocht naar een nieuwe fietsendrager.  Dit draagvermogen wordt ook wel vaak laadgewicht genoemd. Waar een normale fiets tussen de 15 en 20 kg weegt, gaat een e-bike al snel naar de 23 kg. En dat is het gewicht zonder accu! Afhankelijke van het soort accu komt daar zo'n 2,5 tot 3,5 kg bij. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden bij aanschaf van je nieuwe fietsendrager: zorg dat het draagvermogen/laadgewicht van de fietsendrager minimaal het gewicht van jouw fiets(en) aan kan.

TIP: Voorkom tilblessures en koop ook meteen een oprijgoot
Hoe zwaarder de fiets, hoe lastiger het opladen van je fietsendrager is. Daarom zijn er tegenwoordig oprijgoten beschikbaar voor veel fietsendragers. Hierdoor hoef je de fiets niet meer op te tillen, maar kun je deze eenvoudig via een oprijgoot op de fietsendrager rijden. 
 

Vestigingen